2009. december 19., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 184. (857.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Jubilál a végrehajtó szolgálat

Az Ukrán Állami Végrehajtó Szolgálatot a Legfelső Tanács 1998-as rendelete alapján a következő év decemberében hozták létre abból a célból, hogy ellenőrizze a bírósági döntések időben történő, maradéktalan végrehajtását. Az elmúlt évtized alatt a kárpátaljai kirendeltség is bizonyította létjogosultságát. Az idei lezárt bírósági ügyek tekintetében országos elsők, míg a folyamatban lévők teljes számát tekintve másodikok a tizenegy havi adatok összesítése alapján. Ez idő alatt összesen hatvanhétmillió hrivnya tartozást hajtottak be az adósoktól, miáltal közel két és fél millióval bővítették az állami költségvetést. Ebben az évben ténykedésük eredményeként 477 személygépkocsit koboztak el az adósoktól, illetve 136 millió hrivnya értékben árvereztek el ingatlanokat. Jelszavuk a pontosság és szigorúság.

Sütő Mihály érdemes művelődési dolgozó

A Kárpátaljai Megyei Ukrán Zenei-Drámai Színházban tartotta évzáró művészeti koncertjét Kárpátalja, amelyen szűkebb pátriánk egész kulturális életét nyomon követhettük. A közel száz kitüntetett között egy magyar is van. Sütő Mihály, az Ungvári Közművelődési és Művészeti Főiskola koreográfusa, illetve a Napraforgó néptáncegyüttes vezetője Ukrajna érdemes művelődési dolgozója lett.

Újabb iskolabezárások

Az újinfluenzás megbetegedések számának növekedése miatt megyénkben is több oktatási intézményben szüneteltetik az oktatást. A Beregszászi járásban 9, az Irsavaiban 2, az Ungváriban 1, a Nagyszőlősiben 1 tanintézetben, Ungváron a 7 számú iskola alsó osztályaiban rendeltek el ideiglenes pihenőt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó