2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A "mindenevő" jegyző

Kosztyú Csilla 2006 óta a Tiszacsomai Községi Tanács jegyzője. A fiatal, ambiciózus hölgy nem fél a kihívásoktól, bátran szembenéz a problémákkal, és ami fontos, erején felül segít embertársain.

– Miután befejeztem a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola alsó tagozatos szakát, szinte azonnal munkába álltam. Közben újra felvételiztem, most nemzetközi jogot tanulok, és ha minden jól megy, májusban diplomázom.

– Fiatalon került ebbe a felelős munkakörbe. Nehéz volt a kezdet?

– Nehezebb volt az átlagosnál, ugyanis a 22 évemmel én voltam a legfiatalabb jegyző a Beregszászi járásban. Akkor még az ukrán nyelvtudásom sem volt tökéletes, de mára bepótoltam. A munkám összetett, sok mindenhez kell értenem. Az emberek faluhelyen minden problémájukkal a községi tanácshoz fordulnak, tőlünk várják a megoldást. Mi igyekszünk segíteni, hiszen nem szeretnénk elveszíteni az emberek bizalmát. Az évek során megszerettem a munkámat.

Csilla a szüleivel és a húgával él. Bár a munkanapja reggel nyolckor kezdődik, de a "fogadónap" már egy órával hamarabb beindul.

– A falubeliek gyakran otthon keresnek fel. Nem haragszom ezért, és amiben csak tudok, szívesen segítek mindenkinek még az otthonomban is.

A fiatal jegyző szabad idejében szívesen olvas.

– "Mindenevő" vagyok. Most éppen James Jones Most és mindörökké című regényét olvasom. A helyi sajtóorgánumokat is kivétel nélkül átböngészem. A Kárpáti Igaz Szót gyermekkorom óta ismerem. Véleményem szerint ez az egyetlen olyan újság, amely objektíven tudósít, és minden fontos hírről értesülhetünk belőle. Leginkább a magyarságról szóló cikkek érdekelnek.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó