2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

ZÜRICH. Az Eb-címvédő spanyol labdarúgó-válogatottat találjuk a legfrissebb FIFA-világranglista első helyén. A spanyolok megőrizték vezető pozíciójukat – az első tízben egyébként sem történt változás –, öt pontot még gyűjtöttek is korábbi pontszámukhoz. A második helyen a brazil csapat követi őket, viszont a dél-amerikaiak pozíciójuk megtartása mellett 24 pontos mínusszal zártak. Magyarország egy helyet javítva korábbi helyezésén az 54. a rangsorban. Ukrajna két helyet javítva a 22-ik.

LONDON. Nagy ígéretként jellemzi Koman Vladimirt, a Bari 20 éves magyar középpályását a brit Sky Sports internetes oldalának tehetségkutató-rovata. A cikk szerzője szerint az U20-as válogatottal idén világbajnoki bronzérmes futballista kivételes képességű irányító. A különböző képességekre – lövés, passz, szerelés, fejelés, lendület, látás a pályán – a maximális 80 pontból 60-at kapott Koman a Sky Sportstól. A játékos jelenlegi értékét egymillió, jövőbeni értékét pedig 15 millió fontra becsüli.

DIÓSGYŐR. Nagy Béla ügyvezető igazgató a DVTK internetes honlapján hivatalosan is megerősítette, hogy Tornyi Barnabás veszi át a Diósgyőr labdarúgócsapatának szakmai irányítását. A vezetőedző fél plusz egyéves szerződést kötött a klubbal.

FOKVÁROS. Még folynak a vizsgálatok Caster Semenya nemének megállapítására, de a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől kiszivárgott információk szerint semmiképpen nem veszik el a dél-afrikai atléta 800 méteres síkfutásban szerzett világbajnoki aranyérmét. Ha a szövetség orvosi vizsgálata megerősíti az első eredményeket, Semenyának hormonkezelésen kell átesnie, ha továbbra is a nők között akar versenyezni.

KUALA LUMPUR. Jarno Trulli és Heikki Kovalainen lesz a Lotus-istálló két pilótája a 2010-es Formula-1-es szezonban. Ezt Ahmad Shabery Cheek malajziai sportminiszter jelentette be sajtótájékoztatóján Kuala Lumpurban.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó