2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mikulás-ünnepség Beregdédán

A Beregdédai Kultúrházba ismét eljött a Mikulás. A táncosok és a színjátszók nagy szorgalommal készítették műsorukat. A színjátszó csoport kedves színdarabot adott elő Karácsonyi mese címmel. A legkisebbek Mikulás-tánccal, a nagycsoport Újévi fenyőfácska címmű tréfás összeállítással fogadták a nagyszakállút. A Mikulás idén sem érkezett üres kézzel, hála Kozák István vállalkozónak. A lányok Náskó Gábort választották bálkirálynak.

Julianus-díj-átadás Székelyföldön

Csíkszeredán, a helyi református templomban rendezték meg a Julianus Alapítvány díjátadó ünnepségét. A 2009-es elismerések egyikét Dupka György ungvári írónak, közéleti személyiségnek adományozták, aki a kárpátaljai magyarság önkormányzati képviselőjeként, a nemzetpolitikai és szépirodalmi művek kiadójaként vehette át a díjat. A kárpátaljai írót Pomogáts Béla irodalomtörténész méltatta a rendezvény szervezőinek címére küldött levelében.

Liszt Ferenc-klub Hmelnickijben

A nagy magyar zeneszerző ma is népszerű a hmelnickiji értelmiség körében. A helyi filharmónia előadóművészeinek repertoárjában gyakran szerepelnek Liszt-művek. A napokban a helyi Szent István Magyar Szövetség kezdeményezését felkarolta az önkormányzat, a lengyel és más kisebbségi szervezet zenerajongó tagsága és közösen megalakították a Liszt Ferenc nevét viselő zenebarátok klubját. Mint arról Szikora Attila, a magyar szövetség vezetője beszámolt, a hmelnickiji művészetpártolók fontosnak tartják a zeneirodalom magyar óriása emlékének ápolását.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó