2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Folytonfoglalt Ildikó

Klárikova Ildikó januárban lesz kilencéves. A Beregszászi 4. Számú Középiskola 3/B. osztályos tanulója. A kislánynak nincs testvére, és őszintén bevallotta, egy kicsit emiatt kényeztetik is. Mást is megosztott velem a cserfes kislány. Elmondta például, hogy ugyan nagyon szeret tanulni, kedvenc tantárgya mégis a munka.

– Miért éppen a munka? – kérdeztünk rá.

– Azért, mert az köt le legjobban. Nagyon szeretek plakátot festeni, barkácsolni, meg mindent, ami kézügyességet igényel. Imádok faragni, színes papírból különböző figurákat készíteni.

– Akkor biztos karácsonyra is valami hasonlót készítesz...

– Igen, minden évben igyekszem saját kezűleg készített ajándékokkal meglepni a családot. A karácsonyi képeslapot mindig magam készítem el, de tudok kis díszeket is csinálni. Sőt, anyukám megengedi, hogy a mézeskalácsok elkészítésében is segítsek, és néhányukra rárakjam a színes papírból kivágott figurákat.

– Várod a karácsonyt?

– Igen, nagyon. A legjobban a fenyőfa díszítését. Na nem mintha kevésbé érdekelne, mit találok alatta. Remélem, ott lesz a Barbymnak kért bútor, a puzzle és a kifestők.

– Egy picit visszatérve az iskolához. Gondolom, a munkán kívül más kedvenced is van.

– Persze. A matematika és a magyar nyelv. Írás tekintetében egy kicsit passzív vagyok: nem nagyon szeretek írni, de ez később biztosan megváltozik.

Ildikó útja az iskola után a zeneiskolába vezet.

– Hétfőn szolfézsom van, kedden zongora és tánc, szerdán mazsorett és énekkar, csütörtökön rajzszakkör, pénteken pedig megint tánc és zongoraóra.

Végighallgatni is elég volt, ahogy a nyolcéves kislány felsorolta egyheti programját. Megkérdeztem, mikor pihen?

– Nem vagyok elfáradva. Különben is, amíg nincs kész a házi feladatom, nem is gondolok a lazításra. De ha már tényleg nem megyek sehová, nincs semmilyen programom, akkor tévét nézek, kifestőzök, és természetkönyveket olvasok.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó