2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A nyomok Csapra vezettek

Az utóbbi egy-két évben rendőreink több ízben is a határ menti településen, illetve annak vonzáskörzetében fogtak el kábítószer-kereskedőket. Legutóbb a kábítószer-ellenes osztály és az SZBU nyomozóinak összehangolt akciója révén ismét Csapon csaptak le a drogmaffiára.

A rendvédelmi szervek tudomására jutott, hogy valaki nagy tételben dob a piacra szintetikus tudatmódosító szereket. A drogdíler után nyomozva a szálak Csapra vezettek. A detektívek tudomására jutott, hogy két idegen is érdeklődik a kábítószer-kereskedő felől. Figyelni kezdték a fővárosból és Luhanszkból érkezett személyeket, akik állítólag üdülni jöttek vidékünkre.

A foglalkozás nélküli két fiatalnak végül sikerült találkozni és megegyezni a dílerrel. A belváros egyik félreeső helyén ütötték nyélbe az üzletet, melynek minden mozzanatát figyelemmel kísérték az akciócsoport tagjai. Amikor a pénz és a kábítószer gazdát cserélt, a rendőrök közbeléptek. A csapi lakosnál ott volt a 2500 hrivnya vételár, a vevőknél pedig 84 darab extasy tabletta.

A drogdíler otthonában házkutatást rendeltek el, mely során egy nejlonzacskóba rejtve 370 drogpirula került elő. A 42 éves csapiról kiderült, hogy a nyolcvanas években már ült börtönben. Sokáig nem került összeütközésbe a törvénnyel, néhány éve azonban kábítószerrel való kereskedés miatt ismét elítélték. Igaz, csak feltételes büntetést kapott. Csakúgy, mint akkor, most is a szükség vitte rá, hogy törvénytelen úton próbáljon pénzhez jutni. Kihallgatásakor legalábbis azt mondta, hogy munkanélkülivé vált és családja megélhetését próbálta drogkereskedésből biztosítani.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó