2009. december 17., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 182.-183. (855.-856.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Haye a Wembleyben hívná ki Vitalijt

Címegyesítő meccs lehet David Haye és Vitalij Klicsko közt jövő októberben. Az előszerződés már megvan, de előtte az angolnak még John Ruizt kellene megvernie. Nyikolaj Valujev is képben van, de őt eddig nem engedték az ukrán testvérpár közelébe.

Vitalij Klicsko reálisan még nem is értékelhette a hétvégi WBC-címvédő mérkőzését az amerikai Kevin Johnson ellen, máris megvannak a lehetséges jelöltek, kik ellen látnák szívesen a nehézsúlyú ukránt. A legnagyobb angol bulvárlap, a The Sun természetesen David Haye ellen, és kívánsága meg is valósulhat: Klicsko megerősítette, megvan az előszerződés a 2010-es meccsre.

Haye eddig már mindkét Klicskót lefejezte plakáton, de bokszolnia még egyikükkel sem sikerült. A Volodimir elleni május végi mérkőzés az angol állítólagos hátfájdalmai miatt maradt el, Vitalijjal szemben pedig Nyikolaj Valujevet részesítette előnyben.

"A Wembley alkalmas színhely lenne a következő meccsnek, az időpont pedig október" – fogalmazott az angol, aki november elején győzte le Valujevet, ezzel lett a WBA legjobbja. John Ruizzal viszont még meg kell mérkőznie, ezért kell őszig eltolni az esetleges címegyesítést.

Valujev is örök Klicsko-ellenfél, legalábbis az újságokban, most a Bild írt erről. Konkrétum pillanatnyilag annyi, hogy az orosz hazájában azt nyilatkozta, nehéz lenne, de érdekelné egy Klicsko elleni meccs. Valujevnek egyszer már felkínálták Volodimir Klicskót, akkor nemet mondott. A kétméteres ukránnak Valujev személyében először lenne olyan ellenfele, aki még nála is magasabb.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó