2009. december 15., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 181. (854.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

ISZTAMBUL. Az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Magyarország nyolc dobogós helyezése (3 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérem) ötödik helyet ér az éremtáblán. Gyurta Dániel vasárnapi világrekordjával 200 pillangón pedig az egész Eb legjobbjának járó különdíjat is kiérdemelte. Rajta kívül Cseh László (400 vegyes) és Verrasztó Evelyn (200 vegyes) állhatott fel a dobogó legfelső fokára

NYON. Nagyon súlyos büntetést ígért az európai bundabotrány minden érintettjének sajtótájékoztatóján Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség első embere. "Minden eszközt bevetünk a csalók ellen, a gyanús fogadásokat figyelő rendszerünk napi 24 órában, heti hét napban, évi 365 napban vizsgálja a nemzetközi fogadási piacot" – mondta az elnök.

MILÁNÓ. Alexandre Pato, a Milan brazil támadója nyerte meg az olasz Tuttosport napilap Golden Boy-díját, amelyet az év legjobb 21 éven aluli játékosának ítélnek oda a szavazásra felkért sportújságírók voksai alapján. Érdekesség, hogy az olasz napilap internetes oldalán az olvasók is szavazhattak a 40 jelöltre, és a voksolók szerint Koman Vladimir jobban teljesített 2009-ben, mint Pato: az U20-as magyar válogatott játékos a harmadik lett a rangsorban a Lyon középpályása, a boszniai Miralem Pjanic és a CSZKA Moszkva orosz futballistája, Alan Dzagojev mögött.

CYPRESS. Házasságtörési botránya miatt újabb szponzor hátrált ki Tiger Woods amerikai golfsztár, a világ legjobban kereső sportolója mögül. Az Accenture PLC tanácsadó cég közölte, hogy hat esztendő után megszakítja kapcsolatát a 33 éves játékossal, és már le is vette a fényképét a honlapjáról. Az ideiglenes visszavonulását bejelentő Woods ázsiója csökkent a Gillette borotvagyártónál is, amely ezentúl csak korlátozott szereplési lehetőséget ad neki a reklámokban.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó