2009. december 15., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 181. (854.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Most először harmadszor

Egyhangú pontozással megvédte a WBC nehézsúlyú profi világbajnoki címét Vitalij Klicsko, aki a berni bokszgálán legyőzte amerikai kihívóját, Kevin Johnsont.

Nehézsúlyú világuralom ide, 1999 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal tartó regnálás oda, Vitalij Klicskónak mégis 2009 végéig, a berni gáláig kellett várnia egy karriercsúcsra: sorozatban háromszor most először tudta megvédeni valamelyik szervezet (ez esetben a WBC) vb-övét.

Az egyértelműen esélyes Vitalij Klicsko egyhangú pontozással nyerte meg címmeccsét. A 112 kilóval mérlegelő ukrán végig jobb volt két kg-val könnyebb, 10 centivel alacsonyabb kihívójánál. Csak az "Ukrán Vasököl" támadott, Kevin Johnson rengeteg ütést kapott, lábmunkája alig volt, de törzsből végig jól hajolgatott el, derekasan állta a verést. Az ukrán bokszoló fölényére jellemző, hogy mindhárom pontozónál hatalmas különbséggel (120:108, 120:108, 119:109) nyerte meg a meglehetősen egyoldalú, a végére csaknem unalomba fulladó 12 menetes párharcot. Egyébként az idősebb fivérnek ez volt a második ütközete, amit "csak" pontozással, s nem pedig idő előtt nyert meg.

A mérkőzés végét jelző gongszót nem hallották a felek, akik előbb mellkasukkal lökdösődtek, majd Johnson a ringbe lépő segítők közül Volodimir Klicskónak adott egy legyintést.

"Szerettem volna kiütni, de nem volt könnyű eltalálni. Emiatt kicsit csalódott vagyok, ám azt hiszem, senki nem vonhatja kétségbe, hogy én vagyok a jobb bunyós" – fogalmazott Vitalij Klicsko, aki sikeréért hatmillió eurót kasszírozott.

A korábbi 23 profimeccsén veretlen Johnson nem tűnt túlságosan csalódottnak. "Én végig azt mondogattam, hogy ez a zombi nem fog kiütni. Lám, igazam lett" – mondta az amerikai.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó