2009. december 12., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 180. (853.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Ukrajna búcsúzott, a magyarok középdöntősök

A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország győzött és a középdöntőben folytathatja, ám Ukrajna hiába verte meg Ausztria válogatottját, búcsúzott a viadaltól.

A magyar csapat Japán ellen lépett pályára, és bár egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, a válogatott 35–28-as győzelmet aratott, azaz a középdöntőben folytathatja. Ott pedig a spanyol, kínai, dél-koreai hármas vár a Mátéfi-csapatra. A B-csoportban Ukrajna óriási bravúrt végrehajtva szoros mérkőzésen 32–31-re nyert Ausztriával szemben. Ám ez nem volt elég a továbbjutáshoz, ugyanis csak a negyedik helyen végeztek.

Ronaldinho az évtized legjobbja

A brazil Ronaldinho lett az évtized legjobb játékosa a brit World Soccer magazinnál, míg az év játékosa címet az argentin Lionel Messi kapta, az év menedzsere a Barcelona spanyol szakvezetője, Josep Guardiola lett.

A tekintélyes brit World Soccer magazin összesítette az elmúlt tíz szavazás eredményét – 2000 és 2009 között –, ennek alapján a barzil Ronaldinhót választotta meg az évtized legjobbjának. Az aranylabdás támadó 2004-ben és 2005-ben érdemelte ki a lapnál az év játékosa címet, és többek között ennek köszönhetően az évtized játékosa díjat is elnyerte az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo előtt. Messi így sem maradt díj nélkül, ugyanis 2009-ben ő lett a World Soccer legjobbja. Az Aranylabda után ez a második rangos elismerése ebben az évben a Barcelona futballistájának. Az év menedzserének ennek megfelelően a katalán klubbal taroló Josep Guardiolát választották meg a Wolfsburggal német bajnoki címet nyerő Felix Magath és a Manchester Uniteddel BL-döntőig és bajnoki címig jutó Sir Alex Ferguson előtt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó