2009. december 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 178.-179. (851.-852.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Út(v)iszonyok rendőri "biztosítással"

Vidékünkön örökzöld téma az utak állapota. Az autósok folyamatosan panaszkodnak a tengelytörő kátyúk miatt, melyekből a nyár folyamán sem lett kevesebb. Vajon mi lesz tavasszal, ha már a télnek is így megyünk neki? Az útburkolat ellensége ugyanis leginkább a fagy, a hó.

A szakemberek, mint azt már megszoktuk, ismét a pénzhiányra panaszkodnak. Vaszil Markovics, a megyei közútkezelő szolgálat vezetője lapunknak elmondta, az idén a kommunális tulajdonban lévő közutak karbantartására koncentrálták erőiket. S bár mutatkoznak bizonyos eredmények, a helyzetre még mindig a krónikus pénzhiány a jellemző. Anyagiak híján lehetetlen új utakat építeni, teljesen rekonstruálni a fő és a határátkelőkhöz vezető szakaszokat, illetve elfogadható állapotban tartani vidékünk teljes közúthálózatát.

– Ami tőlünk telt – és a rendelkezésünkre álló anyagiak is lehetővé tettek –, azt elvégeztük – mondta a szolgálat vezetője. – Az országos jelentőségű vonalak 71 százalékán, összesen 1825 kilométeren kijavítottuk a nagyobb burkolathibákat.

Elmondta továbbá, hogy elsődleges feladatuknak tartják a 2012-es labdarúgó Eb-re való felkészülést. Ezen belül mintegy 586 millió hrivnyás beruházással teszik minden tekintetben nemzetközi színvonalúvá a Csap–Kijev főútvonalat, beleértve annak Ungvár és Munkács közötti szakaszát. További 130 millióba kerül az asztélyi határátkelőhöz vezető, Beregszászt elkerülő út építése.

– Vidékünk főbb útvonalai elfogadható minőségben várják a telet – tájékoztatta lapunkat Olekszandr Kovalcsuk, a megyei állami közlekedésrendészet közút-felügyeleti osztályának vezetője. – Mától huszonnégy órás ügyeletben teljesítünk szolgálatot, mert az időjárási előrejelzés szerint a közlekedési feltételek gyors romlása várható. Hasonló rezsimre álltak át az útkarbantartók is. A hókotrók, sóderszóró kocsik csatasorban, bevetésre készen állnak. A főpróba persze az lesz, ha leesik az első hó.

A rendőrség szakembere elmondta továbbá, vidékünkön nehezíti a helyzetet, hogy a hálózat 62 százaléka hegyek között, nagyrészt keskeny szurdokokban, folyómedrek és hegylábak közé szorítva kanyarog. Ezekre a karbantartók és a hókotrók sokszor el sem jutnak. Ennek tudható be, hogy a legtöbb rossz állapotban lévő közút a Rahói és a Técsői járásban van.

Az autósok azonban nem osztják a szakemberek véleményét, tájékoztatta lapunkat Viktor Matyasovszkij, a Generali Garant biztosítótársaság kárpátaljai részlegének igazgatója. A hozzájuk forduló balesetet szenvedett jármű- tulajdonosok többsége ugyanis a rossz utakra hivatkozik. A jelek szerint azonban a rendőrség és a szolgálat összedolgozik.

– Úgyszólván valamennyi baleset összefüggésbe hozható az utak minőségével, de olyannal még nem találkoztam, hogy zárójelentésében a közlekedésrendészet elismerte volna, hogy a karambolban keletkezett károkért a közútkezelőt terheli a felelősség. Márpedig enélkül az ügyfél semmit sem követelhet a cégtől – mondta a biztosítótársaság igazgatója.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó