2009. december 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 178.-179. (851.-852.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Ukrajna "csak " harminchárommal nyert

A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon Ukrajna elsöprő fölénnyel verte Ausztráliát, míg a magyarok Románia után Norvégiától is kikaptak.

A Tunézia és Chile elleni, kötelező magyar győzelmet hozó csoportmérkőzések után Románia volt az ellenfél, és a világkupagyőztes elleni találkozón 31–25-ös vereséget szenvedett a magyar válogatott. Katasztrofális első félidőt követően feljavult a magyarok játéka, de a végső győzelemre is esélyesnek tartott rivális már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Tegnap Mátéfi Eszter csapata félidőben még döntetlenre állt a norvégok ellen, végül 25–19-re kapott ki az olimpiai bajnoktól. A magyarok utolsó esélye a továbbjutásra, ha ma legyőzik a japánokat. A B-csoportban az ukrán válogatott két vereség és egy győzelem után 40–7-re múlta felül Ausztráliát.

Csapattársaimnak ajánlom az Aranylabdát

Hétvégén vehette át az Aranylabdát a 2009-es esztendőben elsöprő fölénnyel győztes Lionel Messi.

A Barcelona csillaga a France Football hagyományos év végi szavazásán az első lett, a díjátadón kellően sportszerűen nyilatkozott, és nem feledkezett meg csapattársairól. "Az Aranylabdát a csapattársaimnak ajánlom, ezt a trófeát megosztom velük – nyilatkozta roppant szerényen Messi. – Nagy boldogsággal tölt el, hogy első argentinként nyerhettem. Köszönet a családomnak, a barátaimnak, különösen a testvéreimnek, akiket mindig magam mellett tudhatok. Messi minden idők legnagyobb különbségű győzelmét aratta a szavazáson, a maximális 480 pontból 473-t gyűjtött be. A második helyen Cristiano Ronaldo végzett 233, a harmadik Xavi lett 170 ponttal.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó