2009. december 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 178.-179. (851.-852.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ismét több a fertőzött

Az elmúlt napokban kettőről hétre nőtt azon régiók száma, melyekben az influenzaszerű megbetegedések elérték a járványszintet. Ennek ellenére nem beszélhetünk a járvány második hullámáról, véli Olekszandr Hrinyevics, az országos influenza központ igazgatója. Ilyen a betegség dinamikája, a fertőzöttek száma folyamatosan változik és ez így is marad tavaszig. Az epidémia eddig Ukrajna-szerte 468 áldozatot követelt.

Ajándékok Kárpátaljára és Csángóföldre

Harmadszor fogtak össze szlovákiai magyarok, hogy ajándékokat küldjenek csángómagyar és kárpátaljai barátaiknak. A csomagokat a református gyülekezetek gyűjtötték össze. Lengyel Zoltánt, a vállalkozás koordinátorát a csángómagyarok sorsa és vendégszeretete ösztönözte arra, hogy jótékonysági akciót hirdessen a Felvidéken. Sorra érkeztek a felajánlások, a cipősdobozokba csomagolt ajándékok, iskolai kellékek, nyalánkságok, ruhaneműk, melyeket december második hétvégéjén küldenek el a moldvai csángókhoz, az azt következő hétvégén pedig Kárpátaljára. A felvidéki összefogásnak köszönhetően több mint 1600 gyerek karácsonya lesz szebb s meghittebb.

Bezáratták az aszfaltbetongyárat

A megyei állami ökológiai felügyelőség bezáratta a munkácsi aszfaltbetongyárat. Mint arról a felügyelőség sajtószolgálata beszámolt, a vállalat vezetőit már augusztusban figyelmeztették a súlyos környezetszennyezésre és gyors intézkedést követeltek. Mivel a megismételt vizsgálat kiderítette, hogy a vállalatnál nem tettek eleget az ökológusok követelésének, az állami szerv elrendelte a gyár működésének ideiglenes felfüggesztését.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó