2009. december 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 178.-179. (851.-852.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-Sáv
Elkobozták az autóbuszt

Fennakadt a vámvizsgálaton és elkobozták azt a Neoplan N116 autóbuszt, melyet Szlovákiából próbált behozni az országba egy negyvenöt éves férfi.

Mint arról Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője beszámolt, a jármű vezetője az előírás szerint benyújtotta a szükséges okmányokat, melyek valódisága kétségeket ébresztett az ügyintézőben. Az iratokban ugyanis az állt, hogy az autóbusz értéke huszonötezer dollár. Az ungvári vámosok kapcsolatba léptek felsőnémeti kollégáikkal, s megtudták, hogy az ott bemutatott okmányokban a gépkocsi értéke harminchétezer-hatszáz dollárban volt feltüntetve. A vámszabályok megsértése miatt a Neoplant elkobozták.

Dollárt csempészett az olasz

Több mint negyvenháromezer dollárt kísérelt meg átcsempészni a határon egy olasz állampolgár.

Peugeot személygépkocsijával volt hazatérőben és a csapi Tisza közúti határátkelőn jelentkezett vámvizsgálatra. A vámnyilatkozatba azt írta, hogy ötszáz euró készpénz van nála. A vámvizsgálat során azonban megkérték, mutassa meg, mi van a bőrkabátja zsebeiben, mely gondosan összehajtva hevert az autó utánfutójában. A zsebekből negyvenháromezer-ötszáz dollár került elő.

Az olasz ellen bűnvádi eljárás indult. A lefoglalt pénz sorsáról a bíróság fog dönteni.

Nyílpuska a küldeményben

Az egyik Magyarországon feladott postai küldemény vámkezelésekor derült ki, hogy a csomag tiltott dolgot tartalmaz.

A Csapi Vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a kijevi küldött csomagból nyolcvanhárom centiméter hosszú, használt nyílpuska került elő. A fegyvernek minősülő tárgyat a hatóság lefoglalta és szakértői vizsgálatnak vetette alá. A mechanikus üzemmódú lőfegyvert a hatályos törvények szerint tilos postai küldeményként továbbítani.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó