2009. december 10., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 178.-179. (851.-852.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Esküvőn késelt, öt évet kapott

A harmincas éveiben járó Jurij Szotnyikov gazdag bűnözői múltra tekinthet vissza. Először rablásért és súlyos testi sértésért ítélték el. Aztán lopásért került rács mögé. Összeférhetetlen természete a múlt év őszén ismét bajba sodorta. A napokban ült újra a vádlottak padján.

Szotnyikov és élettársa aznap az egyik ungvári vendéglőben rendezett esküvői vacsorára volt hivatalos. A mulatságon a férfi alaposan kimutatta foga fehérét. Néhány pohárköszöntőt követően előbújt belőle a kisördög és folyamatosan kötekedett a vendégekkel. A hangulatot sikerült alaposan elrontania. A vendéglátók többször is rendre intették, de Jurij viselkedése nem változott. A menyasszony fivéreivel volt a legdurvább összetűzése: néhány pofon is elcsattant.

A feleket szétválasztotta a többi vendég, Szotnyikovban azonban tovább dúltak az indulatok. Néhány percre visszaült a helyére, de nem tudott nyugton maradni. Az első adandó alkalommal ismét belelendült. Miközben durván szidalmazta a vendégsereget, ököllel rátámadt iménti ellenfeleire. A testvérek nem akartak bajt a húguk esküvőjén, ezért megpróbáltak kitérni a forrófejű vendég elől. Kimentek az utcára, hátha így sikerül helyreállítani a békét.

A embereknek azonban elment a kedvük a mulatozástól és inkább haza indultak. A fivérek azt gondolták, Szotnyikov is észre tér és békésen távozik. Sajnos, nem így történt. A férfiban forrtak az indulatok. Feldúltan járt fel s alá a vendéglőben. Majd az asztalról felkapott egy kést és kicsörtetett a fivérek után. Megpillantva őket feléjük döfött és durva szitkokkal illette őket.

Viselkedésével provokálta ellenfeleit. Egyikük megunta a dolgot és öklével próbálta megállítani Szotnyikovot. Az azonban kitért előle és a másik fiú mellkasába döfte a pengét. Testvére, látva, mi történik, közbelépett. A következő szúrás őt érte. A penge a hasfalát hasította fel. A fiúknak sérülten is sikerült lefegyverezni a megvadult vendéget, aki végül feladta és elfutott.

A körülöttük állók mentőt hívtak. A fiatalembereket súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg őket.

Miközben az orvosok az életmentő műtétekkel voltak elfoglalva, a rendőrség kivonult a helyszínre. A vendéglőben kihallgatták a szemtanúkat és Szotnyikov ellen kiadták az elfogató parancsot. Amikor őrizetbe vették, tagadta, hogy bárkit megtámadott volna. Azt állította, s emellett a tárgyaláson is kitartott, hogy a másik kettő támadta meg, ő csupán védekezett. A tanúk közül az élettárs volt az egyetlen, aki ugyanezt állította. A bizonyítási eljárás azonban egyértelműen tisztázta, ki követett el bűncselekményt. A megyei fellebbviteli bíróság Jurij Szotnyikovot jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó