2009. december 5., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 176. (849.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Számítógépek az iskolának

Dr. Molnár József a Corvinus Zrt. igazgatóságának elnöke azért jött Kárpátaljára, hogy megvizsgálja: hová, milyen intézménybe szükségesek használt, ám jó minőségű számítógépek. A Négyhatár Vállalkozók Szövetségének (NVSZ) közreműködésével a választás a Beregszászi 8. Számú Középiskolára esett. A tanintézmény öt teljes konfigurációjú számítógépet kapott. Az értékes és hasznos ajándékot – mely Bacskai József beregszászi főkonzul közbenjárásának köszönhetően ért célba – Veres Péter igazgató vette át. Ez az iskola a kevésbé felszereltek közé tartozik, így a segítség nagyon jó helyre került – mondta Kincs Gábor, az NVSZ elnöke.

Kárpátaljai Magyar Betlehemes Találkozó

Az elmúlt hét végén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös szervezésében megrendezték a Kárpátaljai Magyar Betlehemes Találkozót. Az eseménynek a színház épülete adott otthont. A megmérettetésre 11 csapat jelentkezett. Bemutatta műsorát Macsola, Muzsaly, Csetfalva, Salánk, Sárosoroszi, Tiszaásvány betlehemes csoportja, Beregújfalu felnőtt és kiscsoportja, szerepeltek a tiszacsomai csillagforgatók és betlehemesek, valamint a dédaiak, akik két produkciót is hoztak magyar, illetve ukrán nyelven. A sok kiváló előadás láttán nehezen határozott a zsűri arról, hogy kik is vehetnek részt a nemzetközi betlehemes találkozón Debrecenben. Hosszas tanakodás után végül megszületett a döntés: a megmérettetésen a beregújfalui felnőtt csapat, a tiszacsomai betlehemes, a salánki, a muzsalyi és a sárosoroszi csoport képviselheti Kárpátalját. Az idei rendezvényt a Szülőföld Alap támogatta.

Egészségügyi dolgozókat raboltak ki

Ungváron, a Drugeth utcán lévő gyógyszertárból egy hatodik osztályos fiú ellopta a patikus táskáját, melyben 350 dollár volt. A fiatalkorú tettest, aki az egyik helyi bentlakásos iskola tanulója, elfogták, de a táskát és a pénzt nem találták meg. Az Ungvári Városi Klinikai Kórház egyik orvosától ugyancsak ellopták a táskát, melyben mobiltelefonja, iratai és kulcsai voltak. A forró nyomos üldözés eredményesnek bizonyult, rövid idő alatt kézre került a tettes, egy 43 éves nő.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó