2009. december 5., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 176. (849.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Nagyberegen karantént rendeltek el

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint már csak Kárpátalján és Hmelnickij megyében van influenzajárvány. Újabb hét halálos áldozata van a tüdőgyulladásnak és más szövődményeknek. Ezzel 452-re emelkedett az epidémia kitörése óta regisztrált végzetes kimenetelű esetek száma. December 2-ig hivatalosan 70 megbetegedést írtak a H1N1 számlájára. Majd kétmillióan keresték fel az egészségügyi intézményeket felső légúti panaszokkal, s 120 ezren kórházi ápolásra szorultak.

Mint arról csütörtöki lapszámunkban beszámoltunk, Nagyberegen hétfőig ismét vesztegzárat rendeltek el a helyi középiskolában.

– Folyamatosan betegedtek meg a gyerekek. A legtöbben hétfőn keresték fel a rendelőt, aznap már 90 hiányzónk volt. Megértem, hogy a szülők és a gyerekek is megijedtek, de hála Istennek, nincs nagy baj. Szerdára 171 hiányzónk volt, akkor döntöttünk úgy, hogy hátfőig szüneteltetjük a tanítást – nyilatkozta lapunknak Géczi Tihamér igazgató, aki hozzátette, senkinél nem találtak H1N1-et. – Minden érintettől analízist vettek, és megállapították, hogy a szezonális influenza támadta meg szervezetüket. Sok gyereknek a torka gyulladt be. Ezt Igor Car, a Beregszászi Járási Köjál vezetője is megerősítette.

A hirtelen megbetegedések nyomán tanítási szünetet rendeltek el 17 donecki iskolában is. Ott egyes intézményekben a gyerekek 25, valahol 75 százaléka nem jelent meg az órákon. Tegnapelőtt 6182 személyt vettek nyilvántartásba, ami a duplája az elmúlt napokban tapasztaltaknak. Úgy tűnik, az influenza megkezdte második országos körútját. A szakemberek az újabb járványhullám kapcsán igen borúlátóak.

M. T.–H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó