2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Öt évet kellett várni

2004 tavaszán, azaz több mint öt éve fordult elő először és az elmúlt hétvégéig utoljára, hogy az FK Zakarpattya élvonalbeli bajnokin három góllal terhelje meg ellenfele hálóját. Az akkor még Viktor Rjasko vezette társaság a Dnyipro kapujába rámolt be egy hármast, idegenben. Most ismét sikerült ez a bravúr, aminek értékéből az sem von le sokat, hogy egy jóval szerényebb képességű csapatot sikerült újra ilyen különbséggel megverni.

Az ukrán labdarúgó Premier Liga első körének utolsó, 15. fordulójában a Krivbasz Krivij Rih ellen valódi kiesési rangadót vívott Ungváron az FK Zakarpattya. Az eső áztatta mély és sáros talajon élvezhető játék nem, csupán brusztolás alakult ki. Ebben pedig a mieink riválisuk fölé nőttek. Igaz, csak a második félidőben, mert a szünetben még 0–0 volt. A folytatásban viszont Igor Gamula alakulata három gólt is berámolt a Krivbasz hálójába. A "hőstett" a következő összeállításban jött össze: Babenko – Donec, Csizsevszkij, Bolohan, Leandro – Zotov, Trisovic (Timcsenko, 46. p), Mikuljak (Braila, 67. p), Platonov (Kozoriz, 82. p), Kszjonz – Davidov.

A gólgyártást a félidőben beálló Igor Timcsenko kezdte az 54. percben. A csak kevés játéklehetőséget kapó támadó csereként zsinórban másodszor volt eredményes. A 72. minutumban 2–0-ra változott az eredmény, miután Valentin Platonov magabiztosan értékesítette a Davidov felrúgásáért megítélt büntetőt. A 3–0-ás végeredmény a 89. percben alakult ki. Egy szép kényszerítő után Pavlo Kszjonz mattolta az ellenfél kapusát.

Csapatunk szezonbeli harmadik győzelmével elmozdult a sereghajtó pozíciójából, ám még mindig kieső helyen van. Amennyiben vasárnap, szintén hazai pályán sikerülne legyőzni az Iljicsivec Mariupolt, akkor már némileg biztonságosabb zónába kerülnének.

Ami a legutóbbi játéknap többi történését illeti, a legnagyobb meglepetés Zaporizzsjában született, ahol a hazaiak pontot raboltak a címvédő és listavezető Dinamótól. Méghozzá úgy, hogy kapusuk már a ráadás pillanataiban hárította Milevszkij tizenegyesét. Eredmények: Metalurg Zaporizzsja–Dinamo Kijev 0–0, Sahtar–Tavrija 3–0, Dnyipro–Vorszkla 2–2, Arszenal–Metaliszt 1–2, Obolony–Metalurg Doneck 2–1, Kárpáti–Iljicsivec 2–2, Zorja–Csornomorec 0–1.

D.Gy.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó