2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Segítség! Nem tudok választani!

Mindenki a nagy Őt keresi attól a pillanattól kezdve, amikor a szerelem felvetődik az életében. Gáz akkor van, ha egyszerre két kiszemelt akad, s mindkettő tökéletes a maga módján. Kettővel viszont hosszú távon kavarni nem jó ötlet, mert az esetek többségében a "két szék közül a pad alá" kerülhetünk. Ilyenkor jön a nagy kérdés: melyiket válasszam?

Van olyan, hogy te magad még nem vagy szerelmes, ketten viszont már fülig beléd habarodtak, és lesik minden szavad, óhajod. Ilyenkor ugyebár azért nehéz a választás, mert téged még nem ragadtak el az érzelmek, és viszonylag tisztán látod a két jelölt közti különbséget, vagyis – már amennyire lehet – racionálisan választhatsz. Vannak, akik találomra azt mondják: "tegyünk egy próbát vele". Ha nem jön össze, még mindig ott van a másik. És persze vannak, akik mérlegelik a döntésüket, szigorúan táblázatba rendezve az egyes jelentkezők pozitív és negatív tulajdonságait, érveket stb., ami majd az összesítés után, mint egy számítógépes program, kidobja a tökéletes választást.

A gázosabb szitu, amikor te rajongsz két különböző csajért, pasiért. Ilyenkor szétszakadsz, mert amikor az egyik "füttyent", te máris ott teremsz, hogy vele legyél. De mi van, ha mindketten ugyanabban az időpontban akarnak veled találkozni. Na ekkor kezdődik a filmekbe illő kavarás, a két helyszín és randi közötti rohangálás. A lebukás esélye megnő. A döntés itt egy picit nehezebb, mivel mindkettőhöz vonzódsz. Nemcsak érdeklődsz irántuk, ez már annál több. Hogyan dönts köztük? Hagyatkozz az érzéseidre, felejtsd el, egy kicsit szorítsd háttérbe a racionális énedet. Abban kell döntened, mi a legfontosabb egy kapcsolatban – bizalom, hűség, szex, buli –, és mérlegeld azt, melyik jelöltben van több az elvárásaidnak megfelelő tulajdonságokból. A nyertesnél pedig vess be mindent, hogy meghódítsd.

Baj van, ha nemcsak neked jön be mindkét egyén, de nekik is szimpatikus vagy. Ilyenkor ugyanis a választásoddal az egyiket mindenképpen megbántod. Ez azonban nem szabad, hogy eltérítsen a döntésedtől. Ne engedd, hogy a "vesztes" érzelmileg elbizonytalanítson, egyszer majd beletörődik. Viszont, ha már léptél, te se táncolj vissza, különben az egésznek nem volt semmi értelme.

Hogyan választhatsz kettejük közül? Ez mindenkinél egyedi, attól függ, mit tartasz fontosnak egy párkapcsolatban. Lehet valaki vicces, de hiába nevettet meg mindig, ha közben hűtlen, esetleg az a lényeg számára, hogy minél többen nevessenek rajta. Ha neked fontos, hogy együttlétkor csak veled foglalkozzon a párod, akkor ezt a választásnál is tartsd szem előtt. Még mindig nem megy? Írj egy listát arról, te mit szeretnél, és a két jelölt milyen tulajdonságokkal rendelkezik, végül egyszerűen nézd meg, melyikük áll közelebb az elképzelésedhez. Elsősorban azonban hallgass a megérzésedre. Többet segíthet, mint bármilyen lista.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó