2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A kínai jeti

Nem valódi majomemberről van szó. Egy szerencsétlen kínai férfit, a Jinlin tartományban élő Xiao Songot csúfolják így a környékbeliek, mivel felsőtestének legnagyobb részét dús, majmokéra emlékeztető fekete szőrzet borítja. Song egy különös betegségben szenved, a hátát és a mellkasát számos anyajegy borítja, ezekből nőttek ki a hihetetlenül dús szőrpamacsok.

A férfi nyáron szinte ki sem mozdul a lakásából, mert a szőr a trikókon is átüt. Legnagyobb szívfájdalma, hogy nem talál magának barátnőt, vagy ha akadna, akkor a szülők tiltják el tőle a lányt. Azzal indokolják döntésüket, hogy a férfi betegsége örökletes lehet. Jelenleg különféle tévéműsorokban szerepel, így szeretné felhívni a figyelmet magára, e módon próbál egy megértő, kedves partnert találni.

... hogy egyes zeneszerzők muzsikája kifejezetten jótékony hatással lehet az agyműködésre? Mozart zenéje a legújabb tanulmány szerint azért serkenti az agyműködést, mert az üteme összhangban van az agyi mechanizmusok működésének ritmusával.

... hogy az ősi angliai kőkörök nem vallási, kultikus célzattal épültek? A legújabb tanulmányok szerint útjelzőként szolgáltak az utazók számára, valamint navigációs funkciójuk volt.

... hogy az angolok, walesiek és a franciák után már a skótok is magukénak vallják Arthur király legendás varázslóját, Merlint? Adam Ardrey történész szerint, Camelot a skót határtól északra terült el, és azt is biztosra veszi, hogy a varázsló a skót nép sarja volt, és 540-ben született Hamilton városában egy Morken nevű törzsfőnök fiaként.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó