2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

ZÜRICH. A december 4-i sorsolásra készülve a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben elkészítettek a 2010-es dél-afrikai világbajnokság csoportszakaszának kiemelési rendjét: 1. kalap: Brazília, Spanyolország, Hollandia, Olaszország, Németország, Argentína, Anglia, Dél-afrikai Köztársaság. 2. kalap: Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság, Koreai NDK, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok, Új-Zéland. 3. kalap: Algéria, Kamerun, Elefántcsontpart, Ghána, Nigéria, Chile, Paraguay, Uruguay. 4. kalap: Dánia, Franciaország, Görögország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc.

SYDNEY. Nagy meglepetésre az első menetben kiütéses vereséget szenvedett a néhány éve még a világ legjobb bokszolójának tartott amerikai Roy Jones Jr. a hazai közönség előtt szereplő Danny Greentől a Sydneyben rendezett gálán. A Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) cirkálósúlyú világbajnoki címéért rendezett találkozón az ausztrál címvédő egy perc elteltével egy jobb horoggal rendítette meg 40 éves riválisát, aki ezt követően ugyan még felállt a padlóról, ám az újabb rohamokat már nem bírta, s a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

NYON. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztette az ukrán játékvezető, Oleg Orehov működési engedélyét, akinek a neve ugyancsak érintett az európai bundabotránnyal kapcsolatban. A sípmester ellen – aki civilben az Ukrán Labdarúgó-szövetség alkalmazottja – az a vád, hogy manipulált egy mérkőzést az idén életre hívott Európa-liga sorozatban. Az UEFA saját hatáskörében is meg kívánja hallgatni Orehovot.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó