2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Nem a menekülttáborra

A vidékünkre tervezett menekülttáborok kérdéskörével foglalkozott kárpátaljai munkalátogatása során Mikola Litvin, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetője. Az Oleg Havasival folytatott eszmecsere során támogatásáról biztosította a megyei közigazgatás elnökét. Egyetértettek abban, hogy a belügyminiszter abszurd terveket sző, mert régiónkban a határok közelsége miatt nem szabad új menekülttábort létesíteni.

Húszéves a Ritmus

Eszenyben holnap kezdődik a Ritmus néptáncegyüttes fennállásának 20. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat. 13 órakor (közép-európai idő) Szülőföldünk – Kárpátalja címmel Kovács Sándor tart előadást, amit könyvbemutató, fotókiállítás és filmvetítés egészít ki. Közreműködik Filep Anita csapi verséneklő. A 17 órakor kezdődő gálaműsor a Ritmus két évtizede előtt tiszteleg. A táncház levezetésében közreműködik a budapesti Kóborzengő népzenekar. Szombaton Táncvarázs címmel (17 óra) kárpátaljai és magyarországi népi és moderntánc-együttesek mutatják be tehetségüket, vasárnap Mikulás-partira kerül sor (16 óra). A táncház folyamatosan várja az érdeklődőket.

Felvágta az ereit

Eszméletlenül, vérző karral találta ötvenkilenc éves édesapját egy viski lakos. A sérült útban a kórház felé meghalt. Az ügyben indult vizsgálat során megállapították, hogy a férfi öngyilkosságot követett el: konyhakéssel felvágta az ereit.

Megnyitották a határátkelőt

Az Ukrajnában tomboló influenzajárvány következtében Szlovákia kormányának november 3-i, illetve november 8-i rendelkezése alapján ideiglenesen lezárták a közúti forgalmat az Ugar és Kisberezna, valamint a Kis- és Nagyszelmenc közötti határátkelőn. Jó hír, hogy Kisbereznánál már újra szabad az átkelés a személygépkocsik, illetve a három és fél tonnánál nem nehezebb gépjárművek számára. A Kis- és Nagyszelmenc közötti tilalom feloldása a napokban várható.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó