2009. december 3., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 174.-175. (847.-848.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-Sáv
A csecsenek Szlovákiába tartottak

Nagyberezna térségében tiltott határátkelés közben füleltek le egy csecsenekből álló csoportot a Csapi Határőrosztag katonái.

Mint arról Szerhij Brovko szóvivő beszámolt, az egyik őrjárat vette észre az ukrán–szlovák államhatár irányába tartó embereket. A határőrök feltartóztatták a négy felnőttet, akik két karon ülő kisgyermeket is magukkal cipeltek. Az orosz állampolgároknál semmilyen személyazonosságot igazoló irat nem volt. Saját elmondásuk szerint Kijevig repülőgépen utaztak, onnan pedig autóstoppal jutottak el vidékünkre. A csecseneket a Csapi Határőrosztag körletében lévő átmeneti menekültszálláson helyezték el.

Törököt fogtak Bátyúban

Nem voltak iratok annál a két külföldinél, akiket a Munkácsi Határőrosztag katonái vettek őrizetbe Bátyúban.

A határőrök a település vasútállomásán igazoltatták a két férfit, de mert nem voltak irataik, előállították őket. Kihallgatásuk során derült ki, hogy török állampolgárok és illegális úton jutottak el Kárpátaljára. Tervük az volt, hogy valamelyik tehervagonban elrejtőzve jutnak át Magyarországra.

Tabletták a poggyászban

Nagy mennyiségű kábítószer csempészését hiúsították meg a Tisza közúti határátkelőn a Csapi Határőrosztag és a Csapi Vámhivatal munkatársai.

Mint arról a vámhivatal sajtószolgálata beszámolt, a csempészárut ukrán rendszámú Mercedes autóbusz egyik utasának poggyászai között találták meg, amikor átvizsgálták az utasteret és a csomagtartókat. Ekkor vették észre a gondosan elrejtett két kartondobozt, melynek tartalma kábítószernek minősülő gyógyszer volt.

Az utas elmondása szerint a dobozokat egyik ismerőse bízta rá azzal, hogy juttassa el a megadott csernovici címre. Azok tartalmáról nem volt tudomása. A szóban forgó patikaszerek ukrajnai forgalmazása azonban erősen korlátozott és szedésük is csak szigorú orvosi felügyelet mellett engedélyezett.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó