2009. november 28., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 173. (845.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Vakvágányon Sin József képviselősége

A Beregszászi Járási Tanács legutóbbi plenáris ülését megelőzően a többihez hasonlóan az ügyrendi és a képviselői etika kérdéseivel foglalkozó bizottság is ülésezett. A napirenden szereplő kérdések megvitatását követően – szűk körben – tovább folytatta munkáját. A KMKSZ-UMP listáján megüresedett mandátum betöltéséről kívántak a szabályok megkerülésével dönteni. Információink szerint erre a tisztségre Sin Józsefet, a KMKSZ-UMP járási szervezetének elnökét jelölték.

A 2006-os önkormányzati választásokig visszakanyarodva tudni kell, hogy a KMKSZ-UMP két listát nyújtott be. Az elsőn a 33. helyen szerepelt Sin József. Időközben, még 2006 tavaszán a párt megváltoztatta a nevét, s egy teljesen más személyi összetételű listát nyújtott be a területileg illetékes választási bizottsághoz. Ez a lista futott a választásokon is. Itt viszont Sin József nem szerepelt, lévén, hogy a guti polgármesteri székért indult hadba, s a kampány során arra összpontosított.

Most, amikor megüresedett egy mandátum, a KMKSZ járási szervezete valami oknál fogva visszatért az első, nem hiteles listához. Mint megtudtuk, a lajstromon sorrendben következő két további jelölt, Fodor Éva és Hidi Olga állítólag lemondott, így következhetett Sin József.

Amikor a járási tanács elnökségi ülésén is előhozakodott Heé Roland az üggyel, rákérdeztünk, honnan ered ez a törvénytelen elképzelés?

Az ügyben folytatott mutyizás miatt a képviselőkben felmerült a kérdés: a KMKSZ-UMP a hamisítástól sem riad vissza, hogy Sin Józsefet (aki egyébként a járási közigazgatás elnökhelyettese – a szerk.) "beültessék" a járási tanács képviselőinek soraiba.

De a történetnek még ezzel sincs vége: a levéltárban ugyanis nincs meg a névsor, mármint a territoriális választási bizottsághoz leadott, majd a levéltárba továbbított lista. Az illetékes úgy nyilatkozott, ő mindent leadott. Felmerül még egy kérdés: történt-e visszaélés? Ki a felelős a lista eltűnéséért?

A járási tanács ülésén Heé Roland, immár frakcióvezetőként, bejelentette: levéllel fordultak az illetékes választási bizottsághoz, állapítsák meg, ki is a következő a választási listán.

Sin József így akár járási képviselő lehet. Törvényesen ugyan semmiképpen, a nem törvényes dolognak pedig igen csekély az esélye, tudtuk meg önkormányzati forrásból, ám nagyon úgy fest, a KMKSZ mindent elkövet, hogy járási elnökük egyben járási képviselő is legyen.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó