2009. november 28., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 173. (845.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

TORINÓ. Három hónapra eltiltották a Juventus labdarúgócsapatának két orvosát, akik miatt Fabio Cannavaro pozitív doppingmintát adott. Az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes bizottságának döntése szerint a két doktor mulasztott, amikor nem jelezték hivatalosan feléjük, hogy a világbajnok védőt darázscsípése miatt olyan szerrel kezelték, ami a tiltólistán szereplő kortizont is tartalmazott. Cannavaróról október elején derült ki, hogy egy korábbi bajnoki után adott mintájának vizsgálata pozitív eredménnyel zárult, ám miután ő és csapata tisztázták a félreértést, felmentették a doppingvád alól.

LONDON. Juan Martín Del Potro nagyszerű mérkőzésen három szettben legyőzte a világelső Roger Federert a Londonban zajló ATP-világbajnokságon, és sikerével bejutott a torna elődöntőjébe. A svájci világelső veresége ellenére is biztosította helyét a legjobb négy között, ez pedig azt jelenti, hogy Andy Murray elbúcsúzott a további küzdelmektől.

MILÁNÓ. Gennaro Gattuso a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban elmondta, elégedetlen jelenlegi helyzetével a Milannál, és felvetődött benne a távozás gondolata. Azóta az angol sajtó a Manchester Cityvel, míg az olasz média a Fiorentinával hozta összefüggésbe a 31 éves futballistát.

BERN. A korábbi csapattulajdonos Peter Sauber megegyezett a BMW autógyárral arról, hogy visszavásárolja a BMW Sauber Formula–1-es istállót. A svájci üzletember azonban csak akkor lesz ismét a csapat tulajdonosa, ha az istálló indulhat a 2010-es világbajnokságon.

SANTIAGO DE CHILE. Rövid időre veszélybe került a chilei labdarúgó-válogatott jövő évi világbajnoki szereplése amiatt, hogy az egyik helyi klub polgári bíróságon támadta meg a chilei sportági szövetség elmarasztaló határozatát. Az érintett egyesület, a Rangers időközben már visszavonta keresetét.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó