2009. november 28., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 173. (845.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Időpontváltozások

Az elmúlt időszak eseményeinek hatására változások történtek a Kárpátaljai Református Egyházkerület tanügyi bizottsága által szervezett rendezvények időpontjaiban. Máramaros-Ugocsa megyében november 29-én, 13 órától (közép-európai idő szerint) rendezik a megyei ének- és szavalóversenyt Tivadarfalván. Bereg megyében Balazsér ad otthont a megyei ének- és szavalóversenynek december 6-án, délután 14 órától. A december 4–5-re tervezett hitoktató továbbképzést annak ellenére megtartják, hogy az influenzajárvány miatt a meghívott előadók nem tudnak eljönni.

Vezetőváltás a vámhivatalban

Az Ukrán Állami Vámszolgálat elnökének rendelkezése értelmében új vezetőt neveztek ki az Ungvári Vámhivatal élére. A negyvennégy éves Szerhij Buhanevics kárpátaljai születésű. Hivatása gyakorlását 1992-ben Csapon kezdte és eddig a Munkácsi Vámudvar munkáját irányította. Elődjét, Igor Bezszmertnijt Lemberg megyébe helyezték át.

Ünnepi járatok

Az Ukrán Vasút pótjáratokat indít a közelgő ünnepek idejére, hogy ezzel is megkönnyítse az utazni szándékozók dolgát. Többek között Ungvár és Kijev, valamint Csap és a főváros között. Amennyiben igény lesz rá, a járatok számát még bővíthetik. A megváltozott menetrendet csütörtöki számunkban közöljük.

Robbanószer az iránytaxiban

A milícia munkatársai 1,1 kg robbanóanyagot koboztak el egy 47 éves szolyvai lakostól. A munkanélküli férfi a Huszti járásban az egyik iránytaxin utazott a veszélyes csomaggal. Az utasok vették észre a nem mindennapi szállítmányt és figyelmeztették a sofőrt, aki késlekedés nélkül értesítette a rend őreit. A kiérkező milicisták feltartóztatták a járművet, a férfit őrizetbe vették, a robbanószert elkobozták, írja az UA-Reporter.com internetes hírportál.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó