2009. november 26., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 171.-172. (843.-844.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Agyonverte, mert ivott

Hány meg hány családot, emberi életet tett már tönkre a mértéktelen italozás! Az alkoholizáló családokban sajnos előbb-utóbb bekövetkezik a tragikus végkifejlet, melynek leggyakrabban a gyerekek az elszenvedői. A napokban egy munkácsi otthonban játszódtak le drámai események.

Ivan és Marija sok más házaspárhoz hasonlóan boldogan kezdte közös életét. Szép kislányuk született, lakást vásároltak. Minden rendben is lett volna, ha a két ember nem kezd el italozni. Férj és feleség egyre mélyebbre süllyedt. Életük legfontosabb célja a mindennapi bódultság lett.

A férfit végül az állásából is elbocsátották. A mértéktelen ivásra ráment az egészsége, epilepsziás rohamok hatalmasodtak el rajta. A fiatalasszony nem is próbálkozott a munkavállalással. Számára az italon kívül semmi más nem létezett. A napot soha nem a kislánya ellátásával kezdte, inkább azon törte a fejét, hogyan tegyen szert piára. A vodkára cserélt családi javak is gyakran úsztak le a torkán.

A súlyos beteggé vált Ivan észbekapott és abbahagyta az ivást. A gyerekkel együtt kérlelte Mariját is, hogy hagyjon fel káros szenvedélyével, de hiába. A nőt a végzetes estén is tökrészegen találták. A férfi megráncigálta asszonyán a ruhát, de az csak nézett rá bambán. A korholás talán el sem jutott az agyáig. A férj ettől kiborult. Olyat tett, amit addig soha: kezet emelt feleségére.

A pofonok azonban hatástalanoknak bizonyultak. Ivan kirohant az utcára és egy karóval tért vissza. Kislánya, meglátva haragos édesapját, könyörögni kezdett, hagyja békén a mamát. Nem bántom, csak ráijesztek, mondta és bement a szobába. A gyereknek tett ígéretét azonban nem tudta betartani. Minden mérgét beleadva ütötte-verte az asszonyt.

Végül megsajnálta Mariját. Még meg is simogatta és azt mondta, üljön be a kádba, hogy a hűs víz csillapítsa az ütések okozta fájdalmat. Kisvártatva azonban arra lett figyelmes, hogy a nő furán, kapkodva lélegzik. Segíteni próbált, mesterséges légzést alkalmazott, de hiába. Látva, hogy nagy bajt csinált, elment hazulról.

A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A kórbonctani vizsgálatkor derült ki, hogy az asszony a verés közben elszenvedett sérüléseibe halt bele. Ivant halált okozó testi sértés alapos gyanújával letartóztatták. A kislányt a nagyszülők vették magukhoz.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó