2009. november 26., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 171.-172. (843.-844.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hírszertár

STUTTGART. A múlt héten a Brawn GP-ből átalakult Mercedes-istállónál folytatja Formula-1-es pályafutását Nico Rosberg. A világbajnok finn Keke Rosberg fia – aki az elmúlt négy szezont a Williamsnél töltötte – 1955 óta az első német a csillagos márka volánja mögött. A 24 éves pilóta eddigi 70 futamán még nem nyert, egyszer lett második, illetve harmadik.

LOS ANGELES. David Beckham asztmás, derült ki a fotóból, amit a Daily Mail és a the Sun közölt. A futballistát a vasárnapi LA Galaxy–Real Salt Lake amerikai bajnoki döntő szünetében kapták le a légzést segítő eszközzel. "David gyerekkora óta enyhén asztmás. Nem akarta, hogy tudják, de ha már kitudódott, és ezzel hasonló sorsú fiatalokat ösztönöz a sportolásra, az csak jó" – nyilatkozta a játékos ügynöke, Simon Oliveira.

NOALE. Az Aprilia nem indul a 2010-es Moto2-sorozatban, helyette a MotoGP-s visszatérésre összpontosít, közölte az anyacég Piaggio. Az olasz gyár már elkészítette a Moto2-es vázat, ezt továbbfejlesztésre kiadja. A spanyol Motociclismo című lap szerint az Aspar Team a teljes projektet átveszi, vagyis gyártja a vázakat jövőre. Mivel az Aprilia kivonul a kategóriából, így kérdésessé vált Talmácsi Gábor szereplése, aki a Speedup-csapatban gyári pilóta lett volna.

PÁRIZS. Bírósághoz fordult Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault istálló korábbi csapatfőnöke. Az olasz sportvezető beadványában örökös eltiltásának eltörlését kéri, és egymillió eurós kártérítést követel a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). Briatore szerint megtagadták tőle a jogot, hogy megvédje az igazát, s ügyében elfogult ítélet született, amelynek meghozatalakor figyelembe vették a közte és Max Mosley, akkori FIA-elnök közötti feszült viszonyt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó