2009. november 26., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 171.-172. (843.-844.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Nőszövetségi konferencia

Nagydobronyban tartotta évzáró konferenciáját a Kárpátaljai Református Egyház Nőszövetsége. A vendégeket Pocsai Ibolya elnök köszöntötte, áldást kívánva a szolgálattevőkre és a gyülekezetre. Gulácsy Lajos nyugalmazott püspök kifejtette: nagyon fontosnak látja a presbiterek, illetve a nőszövetség munkáját. A múltban ugyanis a hívő asszonyok és presbiterek mentették meg az egyházat, és áldozatos tevékenységükre ma is nagy szükség van. A rendezvényen több magyarországi és kárpátaljai előadó is részt vett.

Svédországba viszik a mérget

Folytatódik a szovjet érából vidékünkön maradt permetszerek és más veszélyes anyagok begyűjtése és elszállítása. A megyei környezetvédelmi főosztály tájékoztatója szerint a természetvédelmi alap által finanszírozott akció keretében a napokban befejeződött az Ilosvai járás méregtelenítése. 35 tonna vegyszert már elszállítottak Svédországba, és további 10 tonna rövidesen útra kel a skandináv országba, ahol egy vegyiüzemben dolgozzák fel a kárpátaljai mérgeket.

Tanácskoztakaz implantológusok

Az Ungvári Nemzeti Egyetem fogorvosi kara adott otthont annak a nemzetközi szakmai tapasztalatcserének, melyen több mint száz fogorvos implantológus vett részt. Az ukrajnai, magyarországi és szlovákiai doktorok a ma még aránylag drága – 3 ezer hrivnya –, ám a szomszédos fogakat megkímélő, fogínybe beültethető műfogak előnyeiről, kivitelezésének módszereiről értekeztek.

Négyen vesztették életüket

Négy kárpátaljai halt meg a Lemberg megyében történt közlekedési balesetben. A közlekedésrendészet sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a szlovák rendszámú Ford személygépkocsi, melyben földijeink utaztak, Nahorne falu közelében egy autóbusszal karambolozott. A tömegközlekedési járművön nem voltak utasok, a Ford összetört. A négy halotton kívül egy súlyos sérültje is van az esetnek.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó