2009. november 24., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 170. (842.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Madár Muhammad Ali nyomdokaiban

Erdei Zsolt parádés mérkőzésen szerezte meg cirkálósúlyban a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét.

Madár az olasz Giacobbe Fragomenit verte meg pontozással Kielben az Universum gáláján, így a félnehézsúly után egy súlycsoporttal feljebb is világbajnok lett. A folytatás azonban teljesen bizonytalan a kényszerű váltás után.

– Nagyon köszönöm mindenkinek, aki nekem drukkolt. A mérkőzés elején tudatosan kezdtem aktívan, mert nem hagyhattam, hogy Fragomeni jöjjön. Persze tisztában voltam vele, hogy nem úszom meg a dulakodást, de az első három menet nagyon fontos volt a végelszámolásnál – nyilatkozta a meccs után a WBC új cirkálósúlyú világbajnoka. – Őszintén szólva, a hatodik menet után úgy gondoltam, hogy ezt nem fogom végig bírni, de a szívem segített, és Fritz Sdunek is végig hihetetlenül lelkesített. A WBC övét Muhammad Ali és Joe Louis fotója díszíti. Ali a példaképem, és fantasztikus érzés egy ilyen öv birtokosának lenni. Fogalmam sincs, hogyan tovább – jegyezte meg a magyar öklöző.

A házigazdák nyerték a Pannon-kupát

Megnyerte a hazai rendezésű Pannon-kupát a december 5-én kezdődő kínai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott. Az ukránok a másodikok.

A nyitófordulóban hiába vezettek végig az ukránok, a lengyelek az utolsó percben egyenlíteni tudtak, így 25–25-ös döntetlennel zárult az összecsapás. A magyar válogatott 27–25-re nyert a hollandok ellen. Bár remekelt a magyar női kézilabda-válogatott, Mátéfi Eszter csapata végül mindössze egygólos, 28–27-es győzelmet aratott Ukrajna ellen a Pannon-kupa második napján. A másik mérkőzésen: Hollandia–Lengyelország 24–25. Harmadik mérkőzését is győzelemmel zárta, és így megnyerte a Pannon-kupát a magyar női kézilabda-válogatott, a hazaiak 32–22-re múlták felül Lengyelországot. Az Ukrajna–Hollandia 28–27-es eredményt hozott, így a kék-sárgák összesítésben a második helyen végestek. A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Ukrajna 3 (80-80), 3. Lengyelország 3 (72-81), 4. Hollandia 0

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó