2009. november 24., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 170. (842.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Újabb autópálya-szakasz

A kárpátaljai autósokat is érintő hír, hogy a határ túloldalán, a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az M3-as autópálya egyik elágazásaként a Vásárosnamény és Nyíregyháza közötti negyvenhat kilométeres szakaszon nem kétszer egysávos autóút, hanem kétsávos autópálya épül. A beruházás költségei az eredetileg tervezett összeg másfélszeresére rúgnak. Az építkezés megvalósítása állami pénzekből történik. A változtatásra a magyar parlament is rábólintott.

Trill Zsolt a fődíjas filmben

Budapesten adták át a IX. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait. A kaliforniai nagyvárosban megrendezett seregszemle fődíját Goda Krisztina rendező Kaméleon című filmje nyerte, melynek egyik főszereplője Trill Zsolt. A beregszászi teátrista, aki jelenleg a Debreceni Csokonai Színház művésze, a csak "szélhámos filmnek" nevezett alkotásban olyan nagyszerű színészek mellett domborított, mint Kulka János, Csányi Sándor és Nagy Ervin. Magyarország az idei seregszemle legjobbjának bizonyult alkotással, a Kaméleonnal nevezett az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára. A dokumentumfilmes szekcióban szintén volt egy kárpátaljai vonatkozású pályamunka: Yale Strom Egy ember Munkácsról című munkáját mutatták be.

Fiatalokat mentett a tűzoltó

Három tíz éven aluli gyermek élete forgott veszélyben Bustyaházán, amikor a szülők távollétében kigyulladt a lakásuk. A megyei katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a szomszédok figyeltek fel a családi házból gomolygó füstre. Vaszil Galaj tűzoltó ért elsőként a helyszínre és meghallva, hogy három gyermek van az égő házban, gondolkodás nélkül berohant az épületbe. Az egyik szobából, melynek részben leomlott a mennyezete, a karjában vitte ki az egyéves Dianát és a nyolcéves Jurijt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó