2009. november 24., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 170. (842.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Csúfolódó minisztérium

Az influenzás megbetegedések száma jelenleg az ország tizennégy régiójában és Kijevben még mindig meghaladja a járványszintet. 1 608 603-ra emelkedett a fertőzöttek és 381-re a halálos áldozatok listája.

Az országos influenzakezelő bizottság rendelkezése értelmében továbbra is a megyék, azon belül a járások önállóan döntik el, mikor oldják fel a vesztegzárat. A bizottság ugyanakkor azt ajánlja az egészségügyi, az oktatási minisztériumnak és a helyhatalmi szerveknek, hogy az előzetes tervekkel ellentétben ne rövidítsék meg a szünidők időtartamát, s ne a szombatok rovására pótolják a kiesett tananyagot. Az ígéretek szerint a pedagógusok a kényszerszünidő idején is megkapják majd bérüket.

Kárpátalján eddig 50 235 ember folyamodott orvosi segítségért, 11 beteget kezelnek intenzív osztályon, hárman lélegeztető készülékre szorulnak. A szövődmények következtében hivatalosan elismert áldozatok száma kilencre emelkedett.

Tegnap újraindult a tanítás a Beregszászi, a Nagybereznai és a Volóci járásban. Ungváron, a Nagyszőlősi, az Ökörmezői, a Munkácsi, a Técsői és az Ungvári járásban holnapig még zárva maradnak az oktatási intézmények, míg Munkácson, a Huszti, Ilosvai és Rahói járásban ez november 27-ig így marad. Beregszászról, a Szolyvai és a Perecsenyi járásról ma döntenek a helyi illetékesek. A felsorolt határidők nem véglegesek, azokat a betegek számának alakulásától függően módosíthatják.

Az egészségügyi minisztérium arra vonatkozó felhívása, hogy a lakosság oltassa be magát, leginkább az ukrajnaiak megcsúfolásának tűnik, hisz a krónikus pénzhiánnyal küzdő medicina képtelen beszerezni megfelelő mennyiségű vakcinát, a patikákban pedig még mindig csak elvétve kaphatóak antivirális szerek.

Magyar Tímea

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó