2009. november 21., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 169. (841.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Meghívó!

Técsőn immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a II. Rákóczi Ferenc szavalóverseny. A Nagyságos Fejedelem népeket egyesítő zászlaja alatt gyülekeztek annak idején a különböző társadalmi osztályhoz, felekezethez, nemzetiséghez tartozó emberek. Most mi, késői utódok gyűljünk egybe itt, Técsőn, hogy közösen ünnepeljük meg a szép szó ünnepét. Az idei vetélkedő a magyar nyelv évéhez és Radnóti Miklós születésének 100. évfordulójához kapcsolódik.

Szeretettel várjuk az általános és középiskolák versmondóit 2009. december 10-én, csütörtökön, délelőtt 10 órára (közép-európai idő szerint) a Técsői Hollósy Simon Középiskola nagytermébe.

Az első fordulóban a résztvevőktől a szabadon választott művet hallgatjuk meg, mely Radnóti Miklós lírájának egy gyöngyszeme vagy egy magyar költőnek a hazáról szóló verse. A kötelező vers Radnóti Miklós Nem tudhatom... c. költeménye.

A versenyen a Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetsége (MÚKSZ) közreműködésével sor kerül az Anyanyelvem – a magyar nyelv pályázat legjobb alkotásainak díjazására is. Ezen tárgykörben várjuk az általános és középiskolás diákok dolgozatait, melyekben a magyar nyelvhez, anyanyelvünkhöz fűződő gondolataikat fejtik ki. Támogatóink jóvoltából a versmondók értékes ajándékokkal térhetnek haza, és új gazdára talál a szavalóverseny vándorvázája is.

A dolgozatokat és a jelentkezést a versenyre a következő e-mail címre várjuk: mesz66@freemail.hu. Postacím: Técsői Magyar Tannyelvű Líceum, Técső, 90500 Gagarin u. 11. Tel.: (0-234) 2-12-54, 3-24-10 .

A főszervező: Mészáros Györgyi

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó