2009. november 21., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 169. (841.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kevesebb lakás épül

Szeptemberig Kárpátalján 87,9 ezer négyzetméternyi lakterületet adtak át rendeltetésének, ami mindössze 34,2 százaléka a tavalyinak. Idén kilenc hónap alatt 393 lakóházat emeltek. A beruházások visszaesése elsősorban a magánvállalkozások befektetéseinek csökkenésével magyarázható.

Lembergből jött az új vezető

Új személyt neveztek ki a Kárpátaljai Állami Környezetvédelmi Felügyelőség élére. Az ötvenöt éves Anatolij Szokolovszkij, aki a helyi születésű Jurij Pavlejt váltotta a poszton, erdészmérnöki diplomával rendelkezik és az idén ez már a harmadik munkahelye. Január-április folyamán Kijev megye, majd mostani kinevezéséig a lembergi régió ökológiai felügyelőségének volt a helyettes vezetője.

Mérges gombát evett

Csütörtökön súlyos mérgezési tünetekkel szállítottak a Beregszászi Járási Kórházba egy huszonöt éves gecsei fiatalembert. Az életéért küzdő orvosok megállapították, rosszullétét mérges gombából készült paprikás okozta. A megyei katasztrófa-elhárítási főosztály sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a beteg állapota ugyan súlyos, de már túl van az életveszélyen.

Kábítószer a Fordban

Kábítószernek minősülő tudatmódosító gyógyszerek csempészésének kísérlete miatt indítottak eljárást egy magyar állampolgár ellen, aki tegnap reggel Tiszaújlaknál kívánta átlépni az államhatárt. Mint arról Krisztina Heraszimjuk, a Nagyszőlősi Vámhivatal szóvivője tájékoztatta lapunkat, a 69 éves férfi Ford személygépkocsijában a vámvizsgálat során 880 tiltott szernek minősülő tablettát találtak. Az illető azt állította, hogy az itt élő rokonai számára vásárolta a gyógyszereket.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó