2009. november 21., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 169. (841.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Drift

A drift szabad fordításban csúsztatást, sodródást jelent. Nem más, mint az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása oly módon, hogy az autó lehetőleg egy centimétert se haladjon a szokásos módon egyenesen.

Az őrület gyökerét, mint a legtöbb, első látásra abszurdnak tűnő dolgot, Japánban kell keresni. Az 1960-as években itt rendezték meg először az akkoriban divatos, úgynevezett "touge" illegális hegyi versenyeket. A touge versenyzők, vagy más nevükön a "Rolling Zoku"-k, egyetlen célja, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi út két kijelölt pontja közötti távot.

A jobb idő elérésének kedvéért egyre többen a rallye-ból ellesett kanyarvételi technikákat alkalmazták. A sportág maga nagyon hasonló a rallye-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. Lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy a jármű megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. A drift tehát kifejezetten a hátsókerék-meghajtású autók és azok pilótáinak művészete.

Bírálása, pontozása hasonló a jégtáncéhoz, vagy a freestyle snowboardéhoz. A versenynek mindenképpen meg kell felelnie bizonyos minimális követelményeknek. Ezek közé elsősorban az egyszerű mérhetőség és ellenőrizhetőség tartozik, ami egy sebességkijelző traffipax készülékkel történik.

A kezdősebesség az egyike a legfontosabb látható szempontoknak, majd következik a kanyarvétel és az ív megválasztása. A szabályok szerint az ívet úgy kell megválasztani, hogy a jármű a kanyar csúcspontját érintse. A pilóta egy szűk íven fordul, olyan közel téve az autó orrát a kanyar csúcspontjához, amennyire csak lehet. Az autó kezelésének képességét a fordító technika mutatja, amikor a versenyző a kocsi farát a lehető legnagyobb íven, a kanyar külső padkáján tartja. Amilyen mértékben az autó fara "körzőzik" – a kontroll elvesztése nélkül –, olyan mértékben kap pontokat erre a kritériumra. A szög egyben utal a drift fenntarthatóságának időbeli hosszára, és az egész kanyar során átlagosan várható driftszögre is. Az autó sebessége, az ív, és a szög helyes megválasztása sok pontot eredményez a bíróknál.

Van még egy lényeges faktor, ami nem más, mint a füst. A verseny közben a több gumifüstöt képző jármű több pontot kap.

Tsuiso a megnevezése a páros driftnek. Ez a test test ellen történő csata a vezető és az üldöző pilóta között zajlik. A hátsó támad és a keresztben csúszó járművét használja arra, hogy minimalizálja az elöl lévő pilóta helyét, és lehetőségét arra, hogy az az ideális ívét tartsa keresztbecsúszás közben.

N. Sz.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó