2009. november 19., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 167.-168. (839.-840.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Megkínozta és leszúrta áldozatait

Különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkossággal és fegyveres rablótámadással gyanúsítják azt a huszonhárom éves büntetett előéletű férfit, akit a napokban tartóztattak le a mariupoli rendőrök.

A városhoz közeli Mirnij faluban történt vérengzést a tűzoltók fedezték fel, akiket az áldozatok rokonai riasztottak, mert az épületből lángok csaptak fel. Az ott lakó két nőrokonukat vérbe fagyva találták. A kivonult bűnügyi helyszínelők a holttesteken éktelenkedő sebekből megállapították, hogy az elkövető megkötözte az áldozatokat, majd különféle kínzásoknak vetette alá.

A mariupoli rendőröknek négy nap megfeszített nyomozói munka árán sikerült megtalálni a gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A gyanúsítottat 2004-ben a most meggyilkolt egyik lány nővérének megerőszakolásáért hét év szabadságvesztésre ítélték, de jó magaviseletéért az idén nyáron feltételesen szabadlábra helyezték.

A férfi a börtönévek alatt is csak a megtorlásra gondolnt. Elérte azt is, hogy idő előtt szabadon bocsássák. Hazatérve kitervelte, miként álljon bosszút azon a lányon, aki miatt rács mögé került. Szerinte ugyanis ő és családtagjai voltak a felelősek, amiért elítélték.

Azon az estén egy egész napos italozás után döntött úgy, hogy véghezviszi tervét. Magához vette a légpisztolyát. A ház ajtaját nyitva találta. Berontott és a fegyver agyával leütötte a tulajdonost, majd pisztolyát a lányra szegezve megparancsolta, kötözze meg az édesanyját.

Borzalmas kínok vártak a két gyenge nőre. A gyilkos tűzzel-vassal gyötörte áldozatait. Amikor megunta a kegyetlenkedést, a szívükre irányzott késszúrásokkal végzett velük. Ekkor elszedte ékszereiket, rájuk gyújtotta a lakást és hazament aludni.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó