2009. november 19., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 167.-168. (839.-840.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ricsi komolyan veszi a tanulást

Egy negyedév telt el a tanévből, ami kényszerből hosszabb lett a karantén miatt. Bár a gyerekek eleinte örültek a terven felüli pihenőnek, többségük mára belátta, később bizony nehéz lesz bepótolni a kiesett napokat.

Sass Richárd, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium 1/B. osztályos tanulója nagyon komolyan veszi ezeket a problémákat. Tudja, nem lesz könnyű behozni azt, amivel elmaradtak.

– Éppen hogy beilleszkedtem az új környezetbe, jött a kényszerszünidő. Ez nagyon rossz, hiszen a gimiben sokkal nagyobb a követelmény, mint a középiskolában, ahová eddig jártam. Egyébként onnan heten jöttünk át, így együtt vagyunk a régi osztálytársaimmal, barátaimmal. Osztályfőnökünk, Bartha Gabriella pedig nagyon kedves és türelmes. Számos kihívással szembesülök nap mint nap, egy kicsit szokatlan a sok dolgozat, az új tantárgyak. Ám igyekszem, hisz tudom, tanulás nélkül mit sem ér az ember!

Bölcs kis beszélgetőtársam elmondta, ha csak egy mód van rá, külföldön szeretné folytatni tanulmányait. Több nyelvet is szeretne elsajátítani és esetleg tolmácsként elhelyezkedni.

– Mi a kedvenc tantárgyad? – faggatom Ricsit.

– A matematika, az angol és a német. De általában minden tantárggyal jóban vagyok.

Természetesen afelől is érdeklődtem, mivel foglalkozik a fiatalember szabadidejében.

– Nagyon szeretek számítógépen játszani, internetezni, de a szabadban is szívesen vagyok. Olyankor játszom a kutyámmal és focizni is imádok. Apukámmal és a barátaival hétvégenként gyakran horgászunk. Sikerült már néhány szép példányt kifognom, s erre igazán büszke vagyok.

De ezek a dolgok csak azután jöhetnek szóba, amikor már készen vagyok a leckével. Mint már említettem, komolyan veszem a tanulást. Mert muszáj helytállni, ha vinni akarom valamire.

Kép és szöveg: Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó