2009. november 19., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 167.-168. (839.-840.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Korszerűsödhet a hitoktatás

A Kárpátaljai Református Egyház tanügyi bizottsága fórum keretében biztosított alkalmat a hitoktatók számára, hogy elmondhassák a jelenlegi tantervvel kapcsolatos meglátásaikat. A tanácskozást azok a jelzések tették indokolttá, amelyek szerint a hitoktatásban jelenleg alkalmazott tanterv nem felel meg a helyi sajátosságoknak, ezért az érvényben lévő megváltoztatásán vagy egy új létrehozásán munkálkodnának. Tóth László, a bizottság vezetője szerint a cél az, hogy olyan komplex tanterv jöjjön létre, amelyet minden gyülekezet a maga sajátosságait figyelembe véve tud hasznosítani. Figyelembe vennék a Kárpátalján fellelhető speciális helyzeteket, választ kapnának arra a kérdésre, hogyan tanítsák azokat, akik már nem tudnak olyan szinten írni-olvasni magyarul, mint egy anyanyelvi iskolába járó gyermek.

Kiugrott a tizedikről

Kedden az esti órákban Ungváron, a Szabadság sugárúti 16 szintes lakóházhoz riasztották a városi milícia operatív csoportját. A járókelők az épület mellett egy női holttestet találtak. Mint kiderült, a 32 éves áldozat a tizedik emeletről vetette magát a mélybe. Az ügyben tart a nyomozás.

Kutyák tépték szét

Középkorú férfi holttestére bukkantak egy ungvári építkezésen. A városi rendőrség szóvivőjének elmondása szerint az ismeretlen illető legalább két hete vesztette életét szervezete kihűlése következtében. Amikor rátaláltak, már több testrésze hiányzott. A halottkém megállapítása szerint a tetemet kóbor kutyák és patkányok csonkították meg.

Csecsenek Nagybereznán

Az ukrán–szlovák államhatárig kísérték embercsempészek, majd ott, megmutatva merre menjenek, sorsukra hagyták azt a két csecsen férfit, akik az illegális átkelés közben a Csapi Határőrosztag egyik őrjáratának karjaiba futottak. A fiatalemberek elmondásuk szerint valamelyik EU-s országban szerettek volna munkát vállalni. Jelenleg Csapon tartják őket őrizetben.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó