2009. november 19., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 167.-168. (839.-840.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Räikkönen istálló nélkül maradt

A korábbi világbajnok Kimi Räikkönen nem indul a Formula-1 2010-es idényében, mivel nem sikerült megegyeznie a McLaren-istállóval. A finn Turun Sanomat napilap idézi a pilóta menedzserét, aki elmondta, hogy Räikkönen csak a wokingiakkal tárgyalt, és mivel nem állapodtak meg a felek, a finn versenyző csapat nélkül maradt.

"Ami a Formula-1-et illeti, két lehetőségünk volt: Räikkönen a McLarennél versenyez a következő szezonban, vagy sehol" – idézi a lap Steve Robertsont, Kimi Räikkönen menedzserét. – Kimi és a McLaren nem tudott megegyezni egymással, így a pilóta nem versenyez az F1-ben, legalábbis jövőre, folytatta Robertson. – Egy év szünet semmit sem jelent Kiminek. Őt az érdekli, hogy futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért harcolhasson. Az F1-nek hiányozni fog Kimi. Nagyon keményen dolgozott a nyáron, olyan dolgokat művelt a Ferrariban, amilyenekre csak a legnagyobb versenyzők képesek.

Az autosport.com információi szerint Räikkönen és a McLaren sem a pilóta fizetésében, sem a marketingmegjelenéseivel kapcsolatban nem tudott megegyezni. Ezenkívül az sem volt világos, hogy az istálló engedélyezné-e Räikkönen ralis "kicsapongásait".

Ami a lehetséges visszatérést illeti, a finn számára kézenfekvő lenne 2011-ben a Red Bullhoz igazolni, mivel Mark Webber szerződése a következő szezon végén lejár, és így valószínűleg ismét győzelemre esélyes autóba ülhetne. Egyelőre nem tudni, hogy Räikkönen mihez kezd jövőre. Elképzelhető, hogy a rali-világbajnokságon indul majd.

Mindeközben a Formula–1 címvédő világbajnoka, Jenson Button megállapodott a McLarennel, és Lewis Hamilton oldalán a wokingi istálló versenyzője lesz a 2010-es világbajnokságtól.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó