2009. november 17., kedd Országos közéleti lap V. évfolyam, 166. (838.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Kétmillióval nőtt a gázadósság

A tavaly november közepén mért 12,9 millió hrivnyával szemben idén már közel tizenötmilliós hrivnya tartozása van Kárpátaljának a lakosság által elhasznált gázmennyiségért. A Naftogaz által közzétett adatok szerint az elmúlt évben a megye az elhasznált földgáz mennyiségének még hatvannyolc százalékát fizette ki, ám az idén már csak ötvenhetet, amivel az utolsó helyen áll a többi régióhoz képest.

Új tomográf a kórháznak

Új komputeres tomográfot kapott a megyei gyermekkórház. A megyei költségvetés jóvoltából négy és fél millió hrivnyáért sikerült beszerezni a korszerű készüléket, s olyan vizsgálatok is elvégezhetők vele, melyekre tavaly tavasz óta nem volt lehetőség. Ekkor ment tönkre ugyanis az az osztrák humanitárius segélyként érkezett tomográf, mellyel tíz éven át diagnosztizálták a kis betegeket. A kórházban gyógykezelt és beutalóval rendelkező gyerekek vizsgálata ingyenes.

Kárpátaljai a vezérkari főnök

Kárpátaljai származású vezérkari főnöke van az Ukrán Fegyveres Erőknek. Ivan Szvida vezérezredes kinevezését Viktor Juscsenko államfő hagyta jóvá. Az új vezető 2007 júliusa óta a szárazföldi csapatok parancsnokaként tevékenykedett. 1971-ben az Ungvári Állami Egyetemen szerzett diplomát, majd 1975-ben az Ordzsonikidzei Katonai Főiskolán fejezte be tanulmányait.

Afgán lebukás

A Munkácsi Határőrosztag katonái által Harangláb térségében tiltott határátkelés közben elfogott afgán állampolgárok zsebében ott lapult az igazolás, hogy folyamatban van menekültstátusi kérelmük. Ennek tettük miatt bizonyára búcsút mondhatnak. Az afgánokat a határőrség munkácsi átmeneti szállásán helyezték el.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó