2009. november 14., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 165. (837.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Magyar alkotókat vettek fel

Az Ukrán Írószövetség kárpátaljai szervezetének legutóbbi ülésén Petro Hodanics elnöktől két magyar alkotó vette át a tagságot igazoló könyvecskét. A szövetség soraiba emelte Berniczky Éva írót és Horváth Sándor költőt, lapunk főszerkesztő-helyettesét. Megjegyzendő, a közösség több mint egy évtizede nem vett fel magyar irodalmárt.

Református lap a Kárpát-medencének?

Kell egy, a Kárpát-medencei magyarságot megszólító sajtóorgánum, fejtették ki a résztvevők a határon túli és az anyaországi református újságírók berekfürdői Megbékélés Házában tartott tanácskozásán. A Magyar Református Egyház generális konventje még októberben döntött úgy, hogy szakemberekre bízza a kérdés megvitatását. A zsurnaliszták arra vállalkoztak, hogy ajánlásokat fogalmaznak meg az egyházi vezetők számára. A médiaszakemberek szerint átgondolt, fokozatos fejlesztéssel valósítható meg az egységesült magyar reformátusság kommunikációja. Az újságírók többsége az ötvenéves múltra visszatekintő Reformátusok Lapját erősítené és bővítené tovább.

Pucéran az esőben

A járókelők megdöbbenésére egy anyaszült meztelen férfi sétálgatott csütörtökön déltájban Ungváron, a Szabadság sugáríton. A látvány sokkoló volt. Valaki hívta a rendőrséget. Az egyik járőr a közeli lakosok segítségével ruhát adott a fiatalemberre, majd látva a magát huszonhat évesnek mondó illető zavartságát, értesítették a mentőket. Az orvosok ellátták a lehűlt szervezetű, zavart elméjű meztelenkedőt, és a városi kórház pszichiátriai osztályára szállították.

Emelkedett a folyók vízszintje

A napok óta tartó esőzések következtében megyénk folyóinak vízszintje jelentősen nőtt, néhol medrükből is kiléptek, áll a megyei állami vízgazdálkodási főosztály közleményében. A Borzsa Felsőremete és Salánk között elöntötte az alacsonyabban fekvő területeket. Csapnál a Tiszán 1–1,5 méteres emelkedésre számítanak a szakemberek, ám ez még nem éri el a kritikus szintet.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó