2009. november 14., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 165. (837.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Mihajlicsenkóék győzelemért utaznak

November 14-én és 18-án rendezik a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőit. Görögország Ukrajnával mérkőzik meg a kijutásért. Otto Rehhagel szerint a görög játékosok bizonyíthatják a párharc során, mennyit érnek, míg Olekszij Mihajlicsenko és csapata győzelmi reménnyel utazik a hellénekhez.

A 2004-ben Európa-bajnokságot nyerő görög válogatott az athéni olimpiai stadionban fogadja az ukránokat. Olekszij Mihajlicsenko, az ukránok vezetőedzője elmondta, győzelemre törekednek. "Számunkra nincs különbség hazai és idegenbeli mérkőzés között, győzni szeretnénk szombaton" – mondta Mihajlicsenko.

Andrij Sevcsenko, az ukrán válogatott rutinos támadója szerint csapata minimális előnnyel várhatja a párharcot. "Úgy hiszem, van egy sovány előnyünk a párharc kezdete előtt. Nagyon koncentráltan kell játszanunk Athénban, a hazaiaknál is képzett labdarúgók vannak. Akadnak pozitív emlékeink a görögök elleni korábbi mérkőzésekről, 2006-ban már legyőztük őket a vb-kvalifikáció során" – nyilatkozta Sevcsenko az AFP hírügynökségnek.

"Az út végére értünk. Ezeken a meccseken megmutathatjuk, hogy nem véletlen jutottunk el idáig" – nyilatkozta Rehhagel.

További párosítások: Írország–Franciaország, Portugália–Bosznia-Hercegovina, Oroszország–Szlovénia.

Több barátságos válogatott mérkőzést is rendeznek a hétvégén. A magyar válogatott Gentben Belgium nemzeti gárdája ellen lép pályára.

Juhász Rolandot nevezte ki a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának Erwin Koeman szövetségi kapitány. A 26 éves hátvéd egyébként szombaton 50. alkalommal lép pályára címeres mezben.

Király Gábor 37 hónap után térhet vissza. A három évvel ezelőtti máltai blamázs után kikerült a kapitányok látóköréből, most Erwin Koeman másodjára is reaktiválta Királyt. Első visszatérésekor nem lépett pályára az augusztusi, Románia elleni felkészülési mérkőzésen. A hálóőrt azonban az sem keserítené el, ha mégsem kapna szerepet a válogatott meccsén, számára a legfontosabb, hogy ott lehet a nemzeti csapattal. "Hívtak, jöttem, és tudomásul veszem, hogy a futball már csak ilyen: két kapus nem állhat egyszerre a vonal elé" – mondta a Nemzeti Sportnak Király Gábor.

A korábban sérülés miatt kidőlő Farkas Balázs után Kabát Péter is harcképtelenné vált, így a szövetségi kapitány a Genkben futballozó Tőzsér Dánielt hívta be a keretbe. Tőzsér Dániel eltiltásként fogja fel azt a másfél évet, amit távol töltött a magyar labdarúgó-válogatottól. A Genk futballistáját bűnbaknak kiáltották ki a Szlovénia elleni vereség után.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó