2009. november 12., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 163.-164. (835.-836.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A földönkívüliek kultusza

Idén márciusban a brit hadügyminisztérium hosszas viták után végre a nyilvánosság elé tárta a korábbi ufójelentések titkait. A kollekció most már negyedik alkalommal bővült, és a korábbi jelentéseket még több, 1981 és 1996 között készített dokumentummal egészítették ki. A hadügy egykori tizennégy aktája négyezer oldalon át részletezi a földönkívüliek észlelésével kapcsolatos információkat.

Az akták egy igencsak érdekes jelenségre is rávilágítanak: 1993 januárja és 1996 augusztusa között nyolcszáz jelentés született, míg csak 1996-ban hatszázkilenc, amely David Clarke, a Hallam Egyetem szakértője szerint az X-akták és a Függetlenség Napja című mozifilm következtében kialakult UFO-mániának köszönhető.

Egyes jelentések teljesen ésszerűek: így egy 1993-ban és 1994-ben London felett látott világos ovális tárgy az a léghajó lehetett, amelyet a Ford Mondeo kampányához használtak. Szintén magyarázatra talált egy 1993 márciusi jelentés is, amelyről kiderült, hogy a világító tárgyak az orosz Cosmos 2238-as műhold légkörbe visszatérő darabjai voltak.

Az akták emellett bemutatják, hogy Margaret Thatcher mennyire tartott a földönkívüliektől, és szerinte egy hasonló észlelési botrányba akár a kormányzat is belebukhatott volna. Emellett a levéltár oldalán egy hónapig szabadon böngészhető akták egyike rávilágít, hogy a Skócia déli részén található Bonnybridge az 1990-es évek közepén az észlelések egyik központja lett, és a helyi vezetés megpróbálta a várost a brit Roswell néven híressé tenni.

... hogy a modern lovagkor megvalósításának terve egy újkori milliárdos nevéhez fűződik? Cecil Rhodes, a dél-afrikai gyémántbányák tulajdonosa, az egykori Rhodesia nevű ország névadója 1891-ben Kerekasztal néven alapította titkos társaságát. A tagok napjainkban is háborítatlanul szövik összeesküvéseiket a világ ellen.

... hogy a becslések szerint Németország és szövetségesei több ezer milliárd dollár értékben halmoztak fel kincseket szerte a világon? A Harmadik Birodalom összeomlását követő káoszban sok minden magánszemélyek kezébe került, akik vagy megtartották, vagy a feketepiacon értékesítették azokat.

... hogy szobrot állítottak Hitler merénylőjének, Johann Georg Elsernek. A férfi 70 évvel ezelőtt, a sikertelen müncheni merényletet követően akart a szomszédos országba szökni, de a határőrök felismerték és letartóztatták. Elsert a második világháború végnapjaiban, 1945. április 9-én Dachauban végezték ki.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó