2009. november 12., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 163.-164. (835.-836.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A betegeknek is segítenek

A Beregvidéki Nyugdíjasok Petőfi Sándor Egyesületét önálló civil szervezetként 2004. január 9-én jegyezték be. Elnöke 2003 októberétől Imre Margit. Az ambiciózus, aktív vezető mindent megtesz azért, hogy az idős emberek jól érezzék magukat a közösségben: kirándulásokat, különféle szórakozási lehetőségeket szervez. Ám mindehhez pénz kell, ezért Imre Margit próba szerencse jelszó alatt pályázott – és sikerrel járt!

– Működésre és rendezvényszervezésre pályáztunk a Szülőföld Alapnál, s félmillió forintot kaptunk. Ebből a pénzből idén tavasszal honismereti kirándulást szerveztünk a Nárciszok völgyébe, majd anyák napi kórustalálkozón vettünk részt Técsőn. Az idősek világnapján köszöntöttük a születési és a házassági évfordulósokat. Legközelebb karácsonyi ünnepséget rendezünk. Ennek keretében szeretetcsomagokat osztunk egyesületünk tagjainak. A pénzből még futotta az iroda fenntartására, üzemanyagra, emléklapok készítésére is. A múlt évben az ADVANCE Fejlesztési Központtól kaptunk támogatást az internet bevezetéséhez – mondta Imre Margit.

– Mire lenne nagy szüksége a klubnak?

– Egyesületünk egyre idősödik. Az alapító tagok közül már alig vannak néhányan, lassan elmennek. Sajnos, a gyógyszerek egyre drágábbak, a nyugdíj kevés, tagjaink zöme nem tudja megvenni a számára oly fontos patikaszereket. Ezért terveink között már évek óta szerepel, hogy valahogyan erre is támogatást kérünk. Tagjaink közül sokan ágyhoz kötöttek, akiknek olyan alapvető dolgokra lenne szükségük, mint például ágynemű, ágybetét stb. Ezért a kulturális programok mellett a szociális problémák megoldására is nagy súlyt fektetünk.

(hegedűs)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó