2009. november 12., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 163.-164. (835.-836.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Harmincéves a művészeti iskola

Három évtizeddel ezelőtt az akkori polgármester, Csulej Sándor kezdeményezésére a Rákóczi-kastélyban nyílt meg a munkácsi festőiskola, amelynek első igazgatója Vaszil Cibere lett. A tanintézet a város híres szülöttének, Munkácsy Mihálynak a nevét vette fel. Az évforduló méltatására sok egykori tanítvány jött el, köztük volt Micska Zoltán, Földessy Péter is. Vidékünk ismert művészeinek munkáiból, illetve a mostani tanulók képeiből kiállítást rendeztek. Az ünnepségen felszólalt és a legjobb pedagógusoknak, valamint diákoknak díszokleveleket nyújtott át Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere és Vaszil Marjuhnics, a megyei művelődési főosztály helyettes vezetője.

Írj levelet a Mikulásnak!

A Kárpátalján évek óta nagy népszerűségnek örvendő Írj levelet a Mikulásnak! akciót az idén is meghirdették. A gyerekek kedvence várja a kívánságokat, melyeket igyekszik teljesíteni. A leveleket december 13-ig a következő címre kell eljuttatni: Ungvár, Főposta, Pf. 117. A Mikulásnak.

Míg rájuk nem dől a ház

Lakossági fórumot tartottak a megyei közigazgatásban, amelyen számos panaszos jelent meg. Többségük nem először fordult Oleg Havasihoz segítségért, mert lakásuk, házuk életveszélyessé vált, újba szeretnének költözni. A megye vezetője közölte velük, létezik erre vonatkozó program Kárpátalján, de anyagiak hiányában nem működik. Viszont megígérte, az ügyben ismét kérelemmel fordul a Miniszteri Kabinethez.

Mérget ittak

Erősen ittas állapotban és mérgezés tüneteivel került kórházba a Nagyszőlősi járás egyik településének két lakója. A történtekről a kórház orvosai értesítették a rendőrséget. A vizsgálat során megállapították, hogy a férj és felesége a vodkát összetévesztette a permetszert tartalmazó palackkal, és véletlenül a méregből ivott.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó