2009. november 7., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 161. (833.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
A Beregvidéki FC a trónra léphet

A megyei labdarúgó-bajnokság szerdai hétközi fordulója után nem változott az élboly állása, azaz változatlanul a beregszásziak az aranyérem legfőbb várományosai.

Mindhárom bajnokesélyes – a Beregvidéki FC, az FK Polena és a Munkácsi FC – hozta a kötelező három pontot. Ám míg a Vérke-partiaknak a pályán kellett bizonyítaniuk, addig a két nagy rivális játék nélkül zsebelte be a pontokat. A Polenának a néhány fordulóval korábban kizárt Kőrösmezői Hoverlához kellett volna látogatnia, a Latorca-partiakhoz pedig nem érkezett meg Técső csapata. Így ők pihenhettek az utolsó, mindent eldöntő vasárnapi forduló előtt, míg a Bereg-vidékiek egy laza nyolcassal hangoltak a Rahói Kárpáti ellen.

Holnap a legnehezebb dolga a Beregvidéki FC-nek lesz a kitűnő mérleggel rendelkező Szerednye otthonában. A munkácsiak Rahón lépnek pályára, a Polena a Pisztraházai Meteort fogadja.

A 33. forduló eredményei: Beregvidéki FC–Rahói Kárpáti 8–0, Nagyszőlősi FC–FK Szerednye 1–1, Nagybereznai Sport FC–Újdávidházai Medvigy 3–2, Pisztraházai Meteor–Ilosvai Buzsora 2–0, Viski FC–Ökörmezői Verhovina 7–0. Az élboly és az alsóház állása: 1. Beregvidéki FC 79 pont, 2. FK Polena 78, 3. Munkácsi FC 77... 14. Ökörmezői Verhovina 23, 15. Iványi FC 20, 16. Técsői FC 18.

Továbbjutott a Sahtar

Az Európa Liga csoportköréből az elsők között jutott tovább az UEFA-kupa utolsó kiírásának győztese, a Sahtar Doneck.

Korábban a Partizant és az FC Brugest is 4–1-re legyőző ukrán gárda 4–0-ra diadalmaskodott hazai pályán a Toulouse ellen. Az EL negyedik fordulójában idegenben is felülmúlta a francia élcsapatot: 0–2. A vendégek góljait Luis Adriano és Gaj szerezte. Így a Sahtar megőrizte hibátlan mérlegét, és az utolsó két csoportmeccsétől függetlenül továbbjutott.

"Egészében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Bár az első félidőben koncentrációhiánnyal küzdöttünk, a szünetben gatyába ráztam a társaságot, ennek meg is lett az eredménye. Többet birtokoltuk a labdát, irányítottuk a játékot, sikerült kihasználnunk az ellenfél hibáit. A következő fordulóban szeretnénk megverni az FC Brugest, ezzel segítenénk a Toulouse-nak." – nyilatkozta a találkozó után Mircea Lucescu, a Sahtar edzője.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó