2009. november 7., szombat Országos közéleti lap V. évfolyam, 161. (833.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Vírusok ellen Egyiptomba

Kárpátalján nem érezni az ország több régiójában egyszerre terjedő járvány negatív hatását, tájékoztatta lapunkat Olekszandr Marcsenko.

– Hozzánk bátran jöhetnek a turisták és jönnek is – mondta a megyei turisztikai és üdültetési főosztály vezetője. – Igaz, most afféle holtszezon van. Az év végi és a januári ünnepekre azonban minden turistaszállónkban telt házra számítanak. A helyek ugyanis elővételben elkeltek. Az utazást eddig senki nem mondta le.

Nincsenek elkeseredve az utazási irodák sem. Bár mint Valerij Sevcsenko, a Camellia Tour igazgatója elmondta, náluk nagyon érezni a pánik negatív hatásait.

– Sajnos, egyre-másra mondják le utazásukat a velünk szerződött csoportok – közölte lapunkkal az igazgató. – Kijevből, Harkivból és az ország más régióiból jönnek a kellemetlen hírek. Igaz, ezek a csoportok elsősorban a szomszédos országokba utaztak volna. Nem a betegségtől félnek, hanem attól, hogy a helyzet romlása miatt lezárják a határokat.

Jelenleg holtidény van, ezért hozzánk sem sokan utaznak, tájékoztatta lapunkat Ruszlana Hotra, a Pojihali z Nami utazási iroda menedzsere. Nálunk nyugodt a helyzet, de a szomszédos megyékből valósággal menekülnek az emberek. Sokan a kényszerű vakáció kínálta lehetőséget használják ki.

– A fertőzött vidékek utazási irodái másképp élik meg a helyzetet, mint mi – közölte a menedzser. – Azokból a régiókból, aki teheti, igyekszik valamelyik afrikai vagy közel-keleti országba látogatni. Kárpátalján is nőtt az utazni kívánók száma. Ez érthető, hisz utószezonban lényegesen olcsóbban lehet üdülni. Tény, hogy november végéig minden hely elkelt. A legtöbben Egyiptomot vagy az Arab Emirátusokat választják.

Sokkal rosszabb helyzetben vannak azok, akik vidékünkön a falusi zöldturizmusban érdekeltek. A külföldi csoportok ugyanis teljesen elmaradtak. Erről Ötvös Ida, a Zöld Falusi Turizmus Szövetség elnöke a következőket mondta el lapunknak:

– Úgy tűnik, a különféle rémhírek elrettentették az anyaországiakat. Mióta kitört a járvány Ukrajnában, egyáltalán nem jönnek a turisták. Pangás van a piacon. Sajnos.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó