2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Háromesélyes finis

A hétvégén finisel a megyei labdarúgó élvonal, a jelenlegi állás szerint három csapat is ringben van még a bajnoki címért.

Az utóbbi évek legkiélezettebb bajnoksága az idei. Míg a tavalyi szezonban egy, az azt megelőzőben négy fordulóval a befejezés előtt dőlt el a bajnoki cím sorsa. Mindkétszer a Munkácsi FC diadalmaskodott. A címvédő most is mindent megtett, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson, ám az idén a tavaly bronzérmes Beregvidéki FC-ben és a korábban évekig egyeduralkodó Szolyvai Avangard utódcsapatában, az FK Polenában méltó ellenfelekre akadt. Két játéknappal a vége előtt még mindig háromesélyes a bajnoki cím sorsa.

A megyei labdarúgó-bajnokság 32. fordulója után ugyanis három csapat – a Beregvidéki FC, az FK Polena és a Munkácsi FC – egy-egy pontra van egymástól. A hétvége nagy nyertese a Polena, hisz a két nagy rivális, a Munkácsi FC és a Beregvidéki FC pontosztozkodással fejezte be a rangadót. A találkozónak óriási tétje volt, hisz a három ponttal mindkét gárda karnyújtásnyira került volna az aranyéremtől. Ennek megfelelően a mérkőzés az első perctől igen feszült és kiélezett volt, ám egyik csapatnak sem sikerült bevennie a másik kapuját, maradt a gól nélküli pontosztozkodás. Ez az eredmény kapóra jött a Polena számára, hisz a Viskkel szemben hazai pályán a kötelező három pontot bezsebelő gárda ezzel feljött a tabella második fokára, maga mögé utasítva a munkácsiakat.

Így az utolsó két fordulóban dől el a bajnoki serleg sorsa. Lapzártánk után a 33. fordulóban a beregszásziak a Rahói Kárpátit fogadták, az FK Polena Kőrösmezőre utazott, a címvédő pedig hazai pályán a Técsői FC-vel meccselt. Az utolsó, hétvégi kör párosítása pedig a következő: FK Szerednye–Beregvidéki FC, Rahói Kárpáti–Munkácsi FC, FK Polena–Pisztraházai Meteor.

A 32. forduló eredményei: FK Polena–Viski FC 3–1, Técsői FC–Ökörmezői Verhovina 1–2, FK Borzsava–Pisztraházai Meteor 1–2, Munkácsi FC–Beregvidéki FC 0–0, Rahói Kárpáti–Nagyszőlősi FC 2–6, FK Szerednye–Nagybocskói Jalinka 5–1. Az élboly és az alsóház pillanatnyi állása: 1. Beregvidéki FC 76 pont, 2. FK Polena 75, 3. Munkácsi FC 74... 14. Ökörmezői Verhovina 23, 15. Iványi FC 20, 16. Técsői FC 18.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó