2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Segítség, szingli lettem!

A legtöbbünknek már tuti megfordult a fejében: milyen gáz, hogy szingli vagyok. Úgy érezzük, a párban élés szinte elvárás ahhoz, hogy ne nézzenek ránk ferde szemmel. Arról azonban nem szól a fáma, miért is jó, ha időnként egyedül vagyunk, más szóval szabadok.

Az ember természetéből adódóan társas lény. A huzamosabb ideig tartó "kapcsolatböjt" súlyos lelki és egészségügyi problémákat okozhat. Ezért nem ajánlott az egyedüllét. Ám nem árt, ha időnként magadra maradsz – több szempontból is fontos, hogy kicsit egyedül legyél.

Először is, ha egyedül vagy, vagyis kertelés nélkül mondva, amikor nem csüngsz a pasidon, nem loholsz a csajod után, nem akarsz megfelelni neki, a baráti körének és az őseinek, nem akarsz a kedvében járni, és nem azzal kelsz, illetve fekszel, hogy ő jár az eszedben, nos az ilyen esetekben végre akad némi időd arra, hogy saját magaddal foglalkozz. Ami azért, valljuk be, néha tényleg nem árt.

Másodszor, ha végiggondoltad, mi végre is vagy te a világon, és megállapítottad, hogy bizony nélküled más lenne ez az élet, röviden, megismerted önmagadat, lezártad a múltat és nem zsémbeskedsz állandóan, akkor már készen állsz az új szerelem betoppanására. Ehhez azonban kell az a kis idő, amíg tényleg egyedül vagy.

Persze vannak, akik egy percig sem bírják ki egyedül, ezért egyik kapcsolatból a másikba csöppennek. Ez egészen addig nem gond, amíg az előző kapcsolatból hozott problémák fel nem ütik a fejüket. Ilyenkor jön a bonyodalom, a konfliktus, a veszekedés, a szakítás – irány egy új kapcsolat. Na pont ezért lenne szüksége mindenkinek egy kiadós egyedüllétre közvetlenül a félresikerült szerelem után. Legyünk őszinték, a sebeket nyalogatni kell. Törött lábbal sem lehet táncolni, amíg nem forrtak össze a csontok. Hogyan várhatjuk el az új pasinktól, csajunktól, hogy nézze már el nekünk, de most épp lelki roncsok vagyunk, ja...és különben is, mindenért ő a hibás.

Az egyedül töltött idő pont arra való, hogy jól kisírjuk vagy kitomboljuk magunkat, utáljuk azt exet, vagy épp utána sóvárogjunk még egy darabig. Hogy meddig ajánlott egyedül maradni, mielőtt újra belevetnénk magunkat a szexbe, szerelembe, isten a tudója. Nincs fixen megállapított időintervallum, ami elégnek bizonyulhat. Valakinek elég egy hónap, mások évekig sírnak az elmúlt érzelmek, a tovatűnt kedves miatt. Szóval, igazából rád van bízva, mikor hagysz fel a remeteélettel. Fő, hogy érezd, most már nem a régit keresed az új kapcsolatban.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó