2009. november 5., csütörtök Országos közéleti lap V. évfolyam, 159.-160. (831.-832.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Lebuktatható a hűtlenkedő

Nemrégiben egy könyv jelent meg a szakításokról, melyben egy listát állítottak össze azokról a jelekről, amelyekből észrevehető, ha kedvesünk másfelé kacsingat.

A titokban hűtlenkedni próbálóknál, hirtelen látványos pozitív változások állnak be. Egyszer csak elkezdenek adni magukra, sportolnak, fodrászhoz, manikűröshöz járnak, új ruhák, fogyókúra stb. Roppant kellemetlen meglepetés, ha kiderül, hogy ez a sok minden nem nekünk szól, hanem valaki másnak.

Értelmezhető hűtlenségre utaló jelként az is, ha partnerünk hirtelen kedvesebb. Bár nem szokása, nagy vacsorát főz, vagy virágot vesz, "Csak úgy". Előfordulhat, hogy ezzel szeretne bocsánatot kérni, amiért bűnét nem vallja be. Azaz, megcsal(t) minket, és nem szeretné, hogy kiderüljön, de valahogy azért jóvá szeretné tenni, hogy ne érezze magát olyan rosszul.

Nem jó jel az sem, ha kedvesünk nem hajlandó kiadni a kezéből a telefonját. Persze a mobilon kívül még rengeteg egyéb módja is van a kapcsolattartásnak, és a kutatás szerint gyanús, ha partnerünk kínosan ügyel arra, hogy ezekbe ne pillanthassunk bele. Főleg akkor elképzelhető, hogy van valami a dolog mögött, ha korábban nem volt ügy az ilyesmi, de egyszercsak főbenjáró bűnnek számít, ha elolvastuk egy sms-ét.

Senki sem képes teljes titkot tartani. Legalább egyvalakit mindig beavat. Egy idő után azt vesszük észre, hogy ez a valaki furcsán kezd viselkedni a jelenlétünkben. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, lehet, hogy az illető tud valamit partnerünkről, amit mi nem. A beavatottak valószínűleg kerülni fogják a felszarvazott fél társaságát. Ha egy korábbi ismerős hirtelen szemlátomást menekülni kezd előlünk, nem kizárt, hogy ez az oka. Ő már tudja, amit mi még csak sejtünk.

És végül a legfontosabb jel, ami mellett a többire talán nem is érdemes figyelni. Ha partnerünk hűtlenné vált, valószínűleg úgy érzi, eredeti kapcsolata kihűlt. És ezt mindkét félnek éreznie kell. Ha nem sikerül olyan közel kerülni egymáshoz, mint annak idején, ha nem enged közel magához, nincs már ott az a szikra, akkor bizony elképzelhető, hogy partnerünk már úgy érzi, eljött az ideje a továbblépésnek. Ilyenkor valószínűleg nem a nyomozás és a jelek éber figyelése a legbölcsebb megoldás, hanem egy kísérlet a problémák nyugodt és őszinte végigbeszélésére.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó